ARHIVA B365

Un tren de pasageri a derait în Bacău. Două persoane au decedat. Circulația feroviară ESTE ÎNCHISĂ

UPDATE CFR Călători anunță cu profund regret decesul mecanicului de locomotivă aflat la bordul trenului implicat în incidentul feroviar din zona Bacău, din această după amiază.

Un tren de pasageri a deraiat în apropierea Gării Bacău după ce a lovit un TIR, anunță Realitatea TV. Accidentul a avut loc în jurul orei 15.50.

Potrivit primelor informații, un camion nu a respectat semnalele luminoase și acustice de la trecerea la nivel cu cale ferată și a fost lovit în plin de tren.

În urma impactului, primul vagon al trenului a deraiat, iar locomotiva a fost proiectată în faţă, la o distanţă de aproximativ 200 de metri de garnitură. Șoferul camionului și mecanicul locomotivei au decedat, iar mai mulţi călători din tren au fost răniţi.

Trenul executa o cursă București-Suceava.

În urma accidentului, majoritatea călătorilor au coborât din garnitură şi au plecat pe jos, în condiţiile în care locul accidentului este foarte aproape de Gara Bacău.

Reprezentantul CFR a precizat că pasagerii rămaşi la locul accidentului vor fi preluaţi de un alt tren.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, accidentul s-a produs la o trecere de cale ferată semnalizată acustic şi luminos din apropierea Gării Bacău, după ce trenul de călători 1753 Bucureşti Nord-Suceava a lovit un camion.

În urma impactului, primul vagon al trenului a deraiat, iar locomotiva a fost proiectată în faţă, la o distanţă de aproximativ 200 de metri de garnitură.

CFR Calatori informează că în jurul orei 16, între Valea Seacă și Bacău, șoferul unei basculante nu a respectat indicațiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată și a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1753, București — Iași. 

In timpul franarii bruste, in cadere, bagajele au ranit usor cativa calatori din primul vagon. Niciunul dintre cei aproximativ 180 de pasageri ai trenului nu a fost grav ranit.

La acest moment, circulatia feroviara este inchisa si vor fi asigurate in cel mai scurt timp mijloace auto si o noua garnitura de tren pentru preluarea calatorilor din Gara Bacau.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button