Un tren cu peste 800 de ucraineni va ajunge în București. Zeci de bucureșteni fac voluntariat în Gara de Nord

07 mart. 2022
589 Afișari
Un tren cu peste 800 de ucraineni va ajunge în București. Zeci de bucureșteni fac voluntariat în Gara de Nord
Un tren cu peste 800 de ucraineni va ajunge în București. Zeci de bucureșteni fac voluntariat în Gara de Nord | Sursă foto: Facebook-CFR Călători

Numărul refugiaților din ce vin în Capitală este din ce în ce mai mare. În cursul acestei dimineți compania CFR Călători a anunțat că urmează sa ajungă în București un tren cu peste 800 de refugiați ucraineni.

Peste 800 de refugiați ajung astăzi în București

Trenul cu numărul 12.605 are 12 vagoane și va transporta 870 de ucraineni. Refugiații din Ucraina au ajuns pe teritoriul tării noastre cu un tren al Căilor Ferate Moldovene . După cum a informat CFR călători trenul a plecat din Iași în jurul orei 10:20 și va ajunge în Gara de Nord în jurul orei 17:15. De la gară, refugiații vor fi preluați și duși spre locurile special amenajate pentru cazarea lor din București.

CFR călători oferă cetățenilor străini care provin din Ucraina, posibilitatea de a călători în mod gratuit pe teritoriul României cu trenurile companiei.

Pe grupurile de Facebook, mai mulți oameni ce au fost în Gara de Nord pentru a oferi ajutor au spus că este încă nevoie de foarte multe produse pentru refugiații care vin în număr din ce în ce mai mare în Capitală. Pe grupul Ajutor în București/Допомога в Бухаресті, cetățenii sunt sfătuiți ce produse pot aduce.

Trebuie mâncare mereu: sandvișuri, supe, ciorbe, eventual meniuri. Singura problemă este că trebuie ambalate individual. (…) Produsele de igienă ajută în varianta mică/travel size.
Dezinfectant pentru mâini, la fel. Este nevoie constant. (…) Pungi: este nevoie de pungi pentru cei care au tren și trebuie să le punem pachet.

CFR Călători oferă curse gratuite spre Ungaria pentru refugiații ucraineni

În data de 5 martie 2022, CFR Călători a anunțat că în urma discuțiilor avute cu MAV Start (Societate feroviară de transport din Ungaria) au încheiat un acord referitor la oferirea transportului gratuit pentru refugiații din Ucraina. Astfel că, CFR Călători le va acorda refugiaților bilete de tren gratuite până la granița cu Ungaria. De acolo refugiații vor beneficia de transport gratuit, din partea MAV Strat, până în Budapesta sau până la următoarea graniță.

CFR călători a anunțat și că va suplimenta numărul caselor de bilete din Gara de Nord București. Această decizie a fost luată deoarece în ultimele zile traficul a fost foarte intens. Compania va deschide șapte case de unde se vor putea cumpăra biletele pentru trafic intern și alte două case de unde se vor putea cumpăra biletele pentru curse internaționale.

Cookies