Un tren care circula pe ruta Suceava – București a ratat o stație, așa că a dat cu spatele. CFR: Șinele erau alunecoase din cauza unei scurgeri de ulei

11 sept. 2023
293 afișări
Un tren care circula pe ruta Suceava - București a ratat o stație, așa că a dat cu spatele. CFR: Șinele erau alunecoase din cauza unei scurgeri de ulei
Un tren care circula pe ruta Suceava - București a ratat o stație, așa că a dat cu spatele. CFR: Șinele erau alunecoase din cauza unei scurgeri de ulei. Sursa foto: Facebook/ CFR Călători

Un tren care circula pe ruta Suceava – București, nu a oprit într-una dintre stații din cauza unor șine alunecoase. În total, trenul a acumulat o întârziere de peste două ore.

Trenul a ratat oprirea în stația Verești

Potrivit Digi24, un tren CFR care circula pe ruta Suceava – București a ratat oprirea în stația Verești, din cauza șinelor alunecoase.

Trenul IR 1752 Suceava – București Nord a plecat din Suceava cu puțin timp înainte de ora 09:00, dar garnitura pur și simplu nu a oprit în stația Verești, unde mai mulți călători îl așteptau.

Mecanicul a oprit abia la un pasaj de după stația Verești, iar trenul a revenit ușor către stație, abia după ce i-a fost schimbată locomotiva și demarată o anchetă.

De asemenea, au fost verificate și sistemele de frânare ale vagoanelor.

Incidentul s-a petrecut vineri, 8 septembrie 2023.

Ce a declarat CFR cu privire la incident

După câteva ore de la incident, CFR Călători a transmis, printr-un comunicat de presă, că mecanicul nu a putut opri trenul în stație din cauza liniilor care au devenit alunecoase de la niște scurgeri de ulei dintr-un mărfar care staționase noaptea trecută în acea zonă.

Compania feroviară a menționat că incidentul nu s-a petrecut din vina ei:

Referitor la situația înregistrată astăzi, 8 septembrie 2023, în stația Verești, la trenul IR 1752 Suceava Nord – București Nord, precizăm că motivele producerii acesteia nu sunt generate de CFR Călători. În fapt, situația a fost generată de o indisponibilitate a infrastructurii cauzată de scurgerea de ulei pe șină din vagoanele unui tren privat de transport marfă. Menționăm că pasagerii și echipajul trenului au fost permanent în siguranță. Trenul a plecat din stația Verești în condiții de siguranță, cu o întârziere de 110 minute.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies