ARHIVA B365

Un tren a mers cu viteza 140 km/h pe ruta Bucureşti-Braşov

Reabilitarea infrastructurii feroviare contribuie la îmbunătățirea condițiilor de călătorie, prin creșterea gradului de confort și siguranță iar prin viteze maxime de circulație Ministerul Transporturilor și CFR Călători intenționează să reducă duratele de parcurs între București și Brașov, la fel cum începând cu sezonul estival 2014 a fost posibil pe ruta București — Constanța, scrie realitatea.net.

La proba de ieri, pe distanța București Nord — Brașov, trenul a parcurs 2 ore și 13 minute la duș (cu trei opriri), iar la întoarcere a parcurs 1 oră și 58 de minute, fără opriri. Viteza maximă de circulație a fost de 140 km/ hîntre București și Florești Prahova. Trenul a fost compus dintr-o locomotivă electricăși cinci vagoanemodernizate.

În perioada următoare se vor mai realiza și alte teste, iar în urma analizelor există posibilitatea implementării acestui proiect în traficul zilnic. ‘Suntem conștienți de faptul că pasagerii își doresc să ajungă într-un timp cât mai scurt la destinație. Ne dorim să dispunem de materialul rulant adecvat necesar și de o infrastructură feroviară modernă. Și chiar dacă nu ne putem compara cu țări în care trenurile merg cu 300 km la oră, până la realizarea investițiilor necesare, CFR Călători își propune să îmbunătățească și să respecte timpii de parcurs pentru circulația în condiții de siguranță. Mulțumim pentru înțelegere tuturor celor care aleg trenurile noastre’ a declarat Directorul Operațional al CFR Călători, domnul Adrian Vlaicu.

În prezent, distanța dintre București Nord și Brașov este parcursă de majoritatea trenurilor, în medie, în două ore și 40 de minute, iar trenurile IC 346, IC 347 parcurg această distanță în două ore și 30 de minute.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button