Un totem a apărut în Popești-Leordeni, lângă pasarela pietonală, ridicat în cinstea a 10 personalități locale, printre care primari și șeful Metrorex

07 apr. 2022
2908 Afișari
Un totem a apărut în Popești-Leordeni, lângă pasarela pietonală, ridicat în cinstea a 10 personalități locale, printre care primari și șeful Metrorex

Primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob, a făcut un totem în cinstea celor mai importante 10 persoane implicate în realizarea pasarelei pietonale din oraș, care a fost inaugurată în urmă cu un an, scrie Hotnews care citează Facebook-ul primarului.

Totemul a fost amplasat lângă pasarela pietonală și împreună cu sigla orașului a costat bugetul local 20.000 de euro.

Primarul Petre Iacob deschide lista celor 10 persoane scrise cu litere mari, urmat de primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, șefului de cabinet al primarului Sectorului 4, Cristian Zărescu, directorului general al Metrorex, Gabriel Mocanu, city managerului din Popești-Leordeni, Alin Todireanu.

”Astăzi s-a împlinit un an de la inaugurarea Pasarelei Pietonale Popești-Leordeni. În semn de recunoștință pentru cei implicați în realizarea acestui proiect, am ridicat un totem în cinstea celor mai importante 10 persoane fără de care cu singuranță, astăzi Popești-Leordeni nu ar fi avut acces direct la stația de metrou Berceni. Profit de ocazie să vă prezentăm și noul logo al orașului, un porumbel care să ne aducă aminte tuturor Popeștenilor că oriunde am merge, revenim mereu acasă și pentru asta trebuie să iubim Popești-Leordeni”, a scris primarul pe pagina de Facebook.

Pasarela pietonală asigură accesul la stația de metrou Berceni (fosta IMGB)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Primăria Popești-Leordeni a plătit aproape 20.000 de euro pentru sigla orașului și pentru totem, totul prin achiziție directă. Banii au ajuns la firma Impulse Design.

Administratorul public al localităţii Popeşti Leordeni, Alin Todireanu, al cărui nume apare pe totem, a declarat pentru News.ro că ideea realizării acestui totem i-a aparţinut.

Primăria Sectorului 4 și Primăria Popești-Leordeni au inaugurat pe 5 aprilie 2021 pasarela pietonală dintre oraşul Popeşti-Leordeni şi staţia de metrou Berceni (fosta IMGB), pasajul pietonal asigurând trecerea peste liniile de metrou ale Magistralei M 2 Berceni – Pipera. Pasarela pietonală are o lungime de 65 de metri, iar lucrările au durat aproximativ 1 an.

Valoarea investiției a fost de circa 7,5 milioane de lei. 80% din cheltuieli au fost suportate de Primăria Popești-Leordeni, iar restul de 20% de Primăria Sectorului 4.

Cookies