Un TIR s-a răsturnat pe autostrada A1. Traficul a fost oprit în urma accidentului

12 aug. 2021
130 Afișari
Un TIR s-a răsturnat pe autostrada A1. Traficul a fost oprit în urma accidentului
Un TIR s-a răsturnat pe autostrada A1. Traficul a fost oprit în urma accidentului. Sursa foto: Ora de Sibiu

Incident grav pe autostrada A1. Un TIR ce transporta băuturi răcoritoare s-a răsturnat pe autostradă. Camionul nu s-a ciocnit cu un alt vehicul din trafic, ci a fost vorba despre o eroare a șoferului, fapt care a dus la răsturnarea întregului TIR.

Accident de proporții produs joi dimineață, pe autostrada A1, București – Pitești. Un TIR ce transporta băuturi răcoritoare s-a răsturnat pe autostradă, fapt ce a dus la oprirea traficului pentru mai multe ore, pentru ca echipajele de urgență să poată interveni și pentru a se putea curăța carosabilul.

Accident pe autostrada A1. Un TIR s-a răsturnat pe carosabil

Nu este vorba despre un accident în care să fie implicate cel puțin două autoturisme, deoarece în acest caz este vorba despre o eroare a șoferului care conducea TIR-ul; acesta a lovit cu roata parapetul de beton care delimitează cele două benzi, astfel că autocamionul s-a destabilizat, a început să se balanseze și în cele din urmă s-a răsturnat pe carosabil, potrivit Realitatea.

La fața locului s-au deplasat în regim de urgență mai multe echipaje de pompieri, poliție dar și ambulanțe SMURD, pentru a se asigura că situația rămâne în control. Pentru a asigura buna intervenție a echipajelor de urgență, polițiștii au întrerupt traficul în zonă.

Din fericire, șoferul de la volanul TIR-ului a scăpat teafăr din acest accident, deși impactul nu a fost unul ușor, însă încărcătura pe care o transporta, și anume băuturi răcoritoare, s-a împrăștiat aproape în totalitate pe carosabil.

Pe A1 s-a produs un accident similar în urmă cu doar șase săptămâni

Un TIR care transporta băuturi s-a răsturnat tot pe autostrada A1 în urmă cu doar șase săptămâni, însă pe tronsonul dintre Orăștie și Simeria. Acest accident a fost mult mai violent, deoarece TIR-ul implicat a luat foc.

Ca în cazul accidentului de joi dimineață, polițiștii au anunțat faptul că autocamionul a acroșat parapetul de beton care separă cele două benzi de circulație iar mai apoi s-a răsturnat pe banda de urgență, moment în care a izbucnit un incendiu violent.

Norocul a făcut ca și aici șoferul să scape nevătămat, însă traficul a fost oprit preț de două ore pentru a se putea stinge incendiul.

Cookies