Un tip a fost dat în judecată de părinți că nu le-a dat și lor un nepot. “Ori faci un copil, ori te amendăm!” Bunicii wannabe sunt scumpi ca naiba: 615.000 euro!

13 mai 2022
1035 Afișari
Un tip a fost dat în judecată de părinți că nu le-a dat și lor un nepot. “Ori faci un copil, ori te amendăm!” Bunicii wannabe sunt scumpi ca naiba: 615.000 euro!
Un tip a fost dat în judecată de părinți că nu le-a dat și lor un nepot. “Ori faci un copil, ori te amendăm!” | Foto simbol. Sursa: Unsplash

Știți conversațiile minunate (la masa de duminică sau de sărbători) cu mamele, bunicile, mătușile – uneori și cu tații, bunicii și unchii care sună, mai mult sau mai puțin, cam la fel: “Dar bine, mamă/tată/nepoate, nu te așezi și tu la casa ta, că nu mai ești tânăr/ă!”, “Mărită-te/înoară-te și fă-ne și nouă un nepoțel sau o nepoțică, uite cum trece timpul!” Desigur, dacă te-ai măritat/însurat deja, solicitarea de a livra nepotul poate deveni și mai intensă.

„Noi i-am dat bani de nuntă și de facultate, el nu ne dă nepot”

Conversațiile descrise mai sus reprezintă varianta subțire, suportabilă, digerabilă a „datoriei de a face un nepot”, în India reproșul poate deveni hardcore.

Scrie BBC cum doi soţi din India şi-au dat fiul în judecată pe motiv că nu au încă un nepot. I-au dat un termen limită de un an de zile. Dacă nu face copil până la soroc, vor ca fiul să le plătească despăgubiri de 50 de milioane de rupii – asta înseamnă, în traducere valutară, vreo 615.000 de euro.

Logica părinților – pe numele lor Sanjeev şi Sadhana Prasad – e, de fapt, un calcul matematic plin de iubire părintească. Părinții spun că şi-au cheltuit toate economiile pentru a-l creşte şi a-l educa pe fiul lor și  şi pentru a-i organiza o nuntă fastuoasă. Este o investiție pentru care, spun ei, a venit vremea să-și scoatp pârleala.

Onorată instanță, vrem nepot!

Soţii Prasad s-au dus la Tribunal cu o plângere în care au scris clar ce îi nemulțumește:

Fiul nostru este căsătorit de şase ani, dar el şi soţia lui încă nu plănuiesc să facă un copil. Dacă am avea un nepot cu care să ne petrecem timpul, durerea noastră ar deveni suportabilă.

Cum au ajuns soții Prasad la compensaţia de 50 de milioane de rupii?

Păi, cu pixul pe hârtie. Spun că au avut costuri mari cu  petrecerea de nuntă organizată într-un hotel de cinci stele, un automobil de lux în valoare de 76.000 de euro şi plata pentru luna de miere pe care tinerii căsătoriți au petrecut-o în străinătate.

Părinții mai amintesc și cheltuielile cu școala fiului. Ei susțin că au plătit e 62.000 de dolari pentru ca fiul lor să urmeze un curs de pilot de avioane în Statele Unite: 

Avocatul cuplului indian a declarat că plângerea va fi examinată de un tribunal din nordul Indiei pe data de 17 mai.

Cookies