ARHIVA B365

Fetiţa pierdută în Bucureşti, regăsită după 20 de ani datorită testelor ADN, este verişoara lui Papan Chilibar

Tatăl fetiţei, Papan Costel, a reclamat dispariţia Danielei la Poliţia din Sectorul 3, la data de 2 august 1991.

Au trecut 20 de ani până când Papan Daniela a cerut eliberarea unei cărţi de identitate, la Călăraşi. Poliţiştii au făcut corelaţia cu fetiţa dispărută ce purta acelaşi nume. A fost nevoie de analizele de ADN pentru a se stabili cu precizie identitatea fetiţei, conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Pentru că tânăra nu a ştiut care este numele de familie şi a spus că o cheamă Liliana, poliţiştii i-au făcut fotografii pe care le-au pus în mai multe locuri. Unei femei i s-a părut cunoscută fata şi a căutat-o. Apoi, femeia, despre care s-a dovedit ulterior că este mătuşa tinerei, dispărute cu 20 de ani în urmă, i-a spus că este posibil ca numele real să fie Daniela Papan şi că a fost pierdută de la vârsta de cinci ani, notează evz.ro.

Tânăra i-a anunţat apoi pe poliţişti şi oamenii legii au început să-i caute familia. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 3 i-au găsit tatăl, mama, pe sora şi pe fratele acesteia în Spania, unde lucrează şi în prezent. „Având în vedere că de la data dispariţiei şi până la data depistării a trecut o perioadă foarte mare, a fost necesară concluzia unor specialişti, fiind recoltate probe biologice de la persoana depistată şi de la părinţii biologici, concluziile specialiştilor criminalişti din cadrul I.G.P.R. – Institutul Naţional de Criminalistică fiind: ”99,99995% dintre indivizii de sex masculin din populaţia caucaziană nu pot fi tatăl persoanei dispărute, în afara lui P. Costel”.” – se arată în comunicatul DGPMB, remis B365.ro.

Daniela Papan a dispărut din curtea casei sale pe 2 august 1991. După cum le-a povestit poliţiştilor, atunci ar fi mers într-o gară şi a ajuns cu trenul în Paşcani. A fost găsită de un bărbat care a dus-o la un centru de primire minori din Prahova. Acolo a stat până la vârsta de 14 ani şi a plecat înainte să i se facă acte de identitate. Copila s-a urcat din nou într-un tren şi a ajuns în Capitală, de unde a fost dusă de un poliţist la Centrul de primire minori Pinocchio. De aici, fata a fugit, după o scurtă perioadă. A urcat din nou într-un tren şi a ajuns în gara Călăraşi, unde a fost găsit-o pe o bătrână, care a dus-o acasă la ea şi a folosit-o la treburile din gospodărie. Nici bătrâna şi nici la Centrul Pinocchio nu i s-au făcut acte.

De la mătuşa sa, singura rudă pe care a cunoscut-o până acum, Daniela a aflat că este rudă cu actorul Chilibar Papan, cel care a devenit cunoscut după ce a interpretat rolul personajului Ursu din filmul „Eu când vreau sa fluier, fluier”. Chilibar Papan a murit, în luna iunie, de leucemie, la vârsta de 21 de ani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button