Un tată la capătul răbdării răbufnește pe un traseu STB: „Până când o s-o țină tot așa, până când?”

11 iul. 2024
37681 afișări
Un tată la capătul răbdării răbufnește pe un traseu STB:
Un tată la capătul răbdării răbufnește pe un traseu STB: "Până când o s-o țină tot așa, până când?" | Foto: Diana Popescu

Călătorii STB au înțeles că viața te obligă să te adaptezi. Să ții cont de sfaturile altora, dar și să impui limite. Și, generoși, sunt gata să împărtășească lecțiile învățate cu oricine are chef să-i asculte.

🚌 Într-un autobuz STB, bărbatul între două vârste povestește cu un calm olimpian:

– Spume ce-am făcut ieri! Am crezut c-o să-mi plesnească-n cap ceva. Păi cum să nu mă enervez și să nu fac ca toți dracii, dacă a venit fi-mea și mi-a zis ca picat la carnet a doua oară? A luat sala din prima și a picat la traseu, a doua oară, cu același polițist, în aceeași intersecție! Prima dată i-a zis că de ce n-a dat prioritate. Acuma, că venea o mașină de Poliție din dreapta și una de pe o alee, i-a zis că de ce dă prioritate chiar la toată lumea.

Cum, băi, cu același polițist, în aceeași intersecție? Io i-am zis să schimbe traseul, să dea cu altcineva! Da’ cu cine să te-nțelegi? Acu’ a-nțeles și ea că era cazul să mă asculte. Că, dacă o ține langa cu unu’ ca ăsta, o să dea până la pensie. Și fără șpagă tot n-o să ia!

Pfoai, ce m-am enervat aseară! După ce mi-a zis aia mică tot ce mi-a zis, nici n-am mai stat la masă cu ai mei. Le-am spus: „Pe mine să mă lăsați să mă culc, că altfel cred că sparg ceva pe-aici!”. Neîntors am dormit, până azi-dimineață!

🚋 Femeia de cam 60 de ani discută hotărâtă la telefon. În tramvaiul 32 e aer condiționat, așa că are suficientă energie ca să se certe. 

– Pe mine să nu mă ia cu de-astea, că nu-i merge! N-a-nțeles până acum, că doar nu ne cunoaștem de ieri, de azi? Eu am un defect prost: nu-mi place să vină lumea să mă perie! Mai ales când n-are perie pe măsura mea!

🚌 Doi călători se pun la curent cu ultimele noutăți, pe linia 424. Bărbatul o întreabă pe femeie despre ai ei. Discuția trece de partener și părinți și-ajunge la un personaj cu potențial:

– Frati-tu ce mai face?

– Ce să facă… Învârtelile lui, aia face! Acu’ a găsit o chestie nouă: ia rulote, le reconfigurează, le compartimentează, le pune alea-alea și le vinde mai departe.

– Da’ ce, știe el să desfacă rulota și să umble înăuntru’ ei. să-i schimbe toate alea?

– Ei, știe! Da’ se duce cu ea la un service, mai stau băieții ăia 2-3 ore după program, le iese și lor ceva în plus și-l rezolvă și pe frati-miu.

– Și merită toată agitația asta?

– Păi cum să nu merite, mă? Că a luat-o cu 2.500 de lire și, după ce-a mermelit-o și-a dichisit-o, i-a pus înăuntru ce știa el că trebuie și-a făcut-o „van” din ăla, a dat-o cu 11.000! Acum mai stă nițel și se duce să cumpere alta, îți dai seama! Zice că-și face un business din asta, dacă altele tot nu i-au ieșit cum trebuie. Te descurci cum poți, despre asta e viața.

Mai multe Cronici STB, mai jos:

Cookies