Un tânăr pensionar, enervat în STB: „De ce nu a vrut domnișoara să-mi dea locul?” S-a plâns și la șofer (degeaba), apoi s-a dus cu reclamația pe internet. Jihad!

29 mart. 2023
13262 Afișari
Un tânăr pensionar, enervat în STB: „De ce nu a vrut domnișoara să-mi dea locul?” S-a plâns și la șofer (degeaba), apoi s-a dus cu reclamația pe internet. Jihad!
Un tânăr pensionar, enervat în STB: „De ce nu a vrut domnișoara să-mi dea locul?” S-a plâns și la șofer (degeaba), apoi s-a dus cu reclamația pe internet. Jihad!. Sursa foto: Facebook/ Societatea de Transport București- STB SA

O nouă problemă semnalată de un pensionar care a călătorit cu STB-ul: De ce tinerii nu le cedează locurile bătrânilor?

Un bătran a fost atât de enervat de faptul că o femeie tânără nu i-a cedat locul în autobuz, încât s-a înscris în grupul de Facebook „Reclamații STB( fostul RATB) București” pentru a-și povesti experiența.

„Și duduia și șoferul au făcut mișto de mine”

Un bucureștean și-a povestit experiența neplăcută trăită în autobuzul 178. Bărbatul, pensionar fiind, i-a solicitat unei domnișoare să îi cedeze locul. Domnișoara sau „duduia” (cum a fost numită de bărbat) a refuzat să îi cedeze locul, fapt care l-a deranjat pe bătrân.

Mai mult decât atât, bucureșteanul susține că fata a făcut și o glumă pe seama lui, întrebându-l:

Tataie, te caută moartea acasă și tu te plimbi prin 178?”

Vâzănd că nu are unde să stea jos și că domnișoara l-a refuzat, pensionarul s-a dus la șofer. Probabil a crezut că șoferul îi va ține partea sau îl va ajuta. Însă, șoferul l-a întrebat, în mod ironic, pe bărbat:

Nu vrei să îți dau locul meu la volan?”

Această situație l-a deranjat atât de mult pe bărbat, încât s-a gândit să posteze pe pagina de Facebook „Reclamații STB( fostul RATB) București”. A crezut că poate cinvea îi va da dreptate.

Am întâmpinat si eu azi o problemă gravă în mașina 178. O duduie de vreo 18-19 ani nu a vrut să îmi ofere locul pe scaun! Eu fiind pensionar și om în vârstă. A fost foarte recalcitrantă și mi-a zis “tataie, te caută moartea acasă și tu te plimbi prin 178?”. Tineretul ăsta nu mai știe ce e ala respectul! Apoi m-am dus la șofer și mi-a zis “nu vrei să îți dau locul meu la volan?” Și duduia si șoferul au făcut mișto de mine! Vreau sa fac reclamație aici!” a spus A. Ș.

Internauții i-au recomandat pensionarului să șteargă postarea

Bătrânul mai mult ca sigur nu a primit reacțiile la care se aștepta. Postarea sa a stârnit zeci de reacții din partea bucureștenilor și nimeni nu a fost de acord cu cele povestite de el.

Internauții consideră că bătrânul nu avea niciun drept să îi ceară locul fetei. Fiecare om care își plătește călătoria are dreptul de a ocupa un loc în mijlocul de transport și nu este obligat să îl cedeze nimănui.

  • Dacă nu stătea pe loc rezervat nu era obligată să-ți ofere locul. – spune D. V.
  • Are dreptate fata, mai stați acasă dacă sunteți bolnavi. Nu avem loc să urcam în STB, dar normal, vă convine că mergeți gratuit, iar noi plătim abonamente și nu avem loc de voi. Dacă era vreun bărbat în toată firea sau de altă etnie nu aveai curajul să îi ceri locul. – spune A. S.

Bătrânul respectiv consideră că tinerii nu au nicio grijă și că nu sunt obosiți, deci de ce nu ar ceda locul? El a spus că singura grijă a lor este de a sta pe Tik Tok.

Această afirmație a fost contrazisă, la rândul ei, de către membrii grupului.

Câteva dintre comentariile bucureștenilor

  • „De ce trebuie să faceți reclamație?
    Și eu sunt persoană vârstnică, dar nu ridic tinerii de pe scaune, deoarece sunt mult mai obosiți decât noi( serviciu, studiu). Să înțeleg că dvs. considerați că vi se cuvine locul?”- R. I.
  • „Și duduia și șoferul au făcut mișto de tine? Să vezi aici ce mișto se va face de tine. Mai bine șterge postarea.”- I. B.

Unii bucureșteni au găsit o imagine cu bătrânul( asta în cazul în care nu este cont fals) stând cu picioarele pe scaun, descălțat.

Bătrânul din STB
Bătrânul din STB. Sursa foto: Facebook/ Reclamații STB( fostul RATB) București

Oamenii i-au atras atenția asupra acelei fotografii, spunându-i că de aceea nu primește un loc în autobuz și că nu este frumos ceea ce face.

În cele din urmă, bărbatul a oprit comentariile postării.

Te-ar putea interesa și:

Cookies