Un tânăr este acuzat de tentativă de omor în curtea Spitalului Pantelimon din București. Bărbatul a lovit un paznic cu mașina

09 mai 2023
447 Afișari
Un tânăr este acuzat de tentativă de omor în curtea Spitalului Pantelimon din București. Bărbatul a lovit un paznic cu mașina
Un tânăr este acuzat de tentativă de omor în curtea Spitalului Pantelimon din București. Bărbatul a lovit un paznic cu mașina. Sursa foto: Facebook/ Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

Un tânăr în vârstă de 25 de ani este acuzat de tentativă de omor, după un incident petrecut în curtea Spitalului Pantelimon. Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au luat măsura reținerii față de inculpat.

Tânăr acuzat de tentativă de omor în curtea Spitalului Pantelimon din București

Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că, marți, 09 mai, procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au luat măsura reținerii față de un inculpat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tulburare a ordinii și liniștii publice.

Ce s-a întâmplat, de fapt:

Luni seară, 08 mai 2023, în jurul orei 20:17, un tânăr în vârstă de 25 de ani (inculpatul) și tatăl său au intrat cu mașina în curtea interioară a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” București. După ce au parcat, cei doi au intrat în spital și au provocat un scandal.

Paznicii i-au escortat pe cei doi în afara spitalului, împrejurare în care tânărul l-a lovit cu pumnii în față pe unul dintre agenți. Deși persoana agresată nu a formulat plângere prealabilă pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, agresiunile exercitate asupra sa au fost săvârșite în loc public, în fața mai multor persoane cărora le-au fost provocate sentimente de indignare, teamă și insecuritate, fapta constituind infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice, explică Parchetul de pe lângă Tribunalul București într-un comunicat de presă.

Mai apoi, inculpatul s-a urcat la volanul mașinii și, cât timp agenții de pază încercau să gestioneze situația cu tatăl său, a condus în direcția unuia dintre agenții de pază și l-a lovit pe acesta cu partea din față, proiectându-l pe sol, provocându-i policontuzii, plagă contuză mâna dreaptă și contuzie genunchi drept.

Din modul în care inculpatul a acționat rezultă că acesta a săvârșit infracțiunea de tentativă de omor cu intenție indirectă, întrucât a acceptat posibilitatea decesului victimei, care nu s-a produs din hazard, dar și datorită manevrelor victimei care a observat intenția inculpatului și a adoptat o poziție defensivă, spune sursa citată.

Propunere de arestare preventivă

Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri continuă cercetările.

Cookies