Un tânăr, eliberat recent din penitenciar, tâlhărea persoane în vârstă și amaneta bunurile furate

de:
20 ian. 2015
0 Afișari
Un tânăr, eliberat recent din penitenciar, tâlhărea persoane în vârstă și amaneta bunurile furate

În perioada septembrie 2014 – ianuarie, poliţiştii Secţiei 19 au documentat activitatea unui tânăr, bănuit că ar avea preocupări de natură infracţională, respectiv sustragerea prin smulgere de bijuterii din posesia unor femei în vârstă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pe numele celui în cauză au fost încheiate în perioada de referinţă 34 de contracte de amanet cu diferite societăţi comerciale din sectoarele 1, 4 şi 5, prin care bănuitul a amanetat diferite bijuterii din aur, informează autoritățile prin intermediul unui comunicat de presă.

În jurul orei 20.30, doi poliţişti din cadrul Secţiei 19, aflaţi în afara orelor de program, au depistat şi prins, într-o staţie a mijloacelor de transport în comun din sectorul 5, pe tânărul bănuit de săvârşirea faptelor.

În sarcina celui în cauză a fost reţinută comiterea unei tâlhării săvârşite la data de 15 decembrie 2014, când a deposedat o femeie în vârstă de 65 de ani, prin smulgere, de un cercel din aur de aproximativ 2 grame, pe care ulterior l-a amanetat, fiind găsit la o societate cu acest obiect de activitate din sectorul 5.

De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, a fost identificată o altă femeie, în vârstă de 61 de ani, care, la data de 27 decembrie 2014, în timp ce se deplasa pe o stradă din sectorul 5, a fost deposedată de bănuit, prin smulgere, de o geantă ce conţinea un portofel cu înscrisuri personale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie în formă calificată, cu tânărul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Cookies