Un tânăr din București a încercat să cumpere otravă de pe DarkWeb. Ca să nu-l prindă pe el poliția, a trimis un prieten să ridice coletul

16 sept. 2022
2350 afișări
Un tânăr din București a încercat să cumpere otravă de pe DarkWeb. Ca să nu-l prindă pe el poliția, a trimis un prieten să ridice coletul
Un tânăr din București a încercat să cumpere otravă de pe DarkWeb. Ca să nu-l prindă pe el poliția, a trimis un prieten să ridice coletul | Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Un tânăr din București a fost prin după ce a încercat să cumpere otravă de pe DarkWeb cu intenția de a-l ucide pe unchiul său. Pentru a nu fi prins de către autorități, acesta și-a trimis un prieten să ridice pachetul.

Un tânăr din București a încercat să cumpere otravă de pe DarkWeb

Tânărul din București a comandat substanța respectivă de pe DarkWeb cu scopul de a-și otrăvii un unchi, conform Antena 3. Pentru că respectivul avea o suspiciune că ar putea fi prins de către autorități. Astfel că, pentru a nu fi prins, și-a trimis un prieten să fie prins în flagrant.

După cum a informat Inspectoratul General al Poliției Române, în luna noiembrie a anului 2020, Departamentul pentru Siguranță Națională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei SUA din Austria a oferit informația autorităților naționale. Polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu în această cauză.

Bărbatul este acum suspectat pentru săvârșirea infracțiunii de:

  • Tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Astfel, suspectul, în timp ce se afla pe teritoriul României ar fi încercat să procure ricină, substanță calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-și ucide o rudă, a transmis IGPR.

Bărbatul se află în arest la domiciliu

Bărbatul anchetat ar fi încercat să obțină circa 28 de grame de ricină de pe DarkWeb. Ricina este o substanță toxică, de origine vegetală. Aceasta se găsește în semințele de ricin și are proprietatea de a aglutina globulele sângelui.

Când și-a dat seama că este filat de autorități, tânărul a decis să își trimită un prieten să îi ridice coletul. Prietenul acestuia nu știa ce se află în respectivul colet, după cum au stabilit anchetatorii. Astfel că, bărbatul trimis după colet, a fost prins în flagrant.

Bărbatul ce a comandat otrava a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ulterior acesta a fost trimis în judecată, fiind în continuare în arest, de data aceasta la domiciliu.

Cookies