Un tânăr de 19 ani a încercat să țepuiască un bărbat care vindea un telefon pe internet. Acesta a fost reținut de Poliția Capitalei

13 oct. 2023
572 Afișari
Un tânăr de 19 ani a încercat să țepuiască un bărbat care vindea un telefon pe internet. Acesta a fost reținut de Poliția Capitalei
Un tânăr de 19 ani a încercat să țepuiască un bărbat care vindea un telefon pe internet. Acesta a fost reținut de Poliția Capitalei | Foto simbol: Freepik

Un tânăr de 19 ani este cercetat într-un dosar penal de înșelăciune, după ce a încercat să păcălească un bărbat care vindea un telefon pe internet. Pe scurt, tânărul a vrut să cumpere telefonul de la bărbat, anunțul fiind pus pe o platformă online, însă acesta a schimbat firma de curierat, fără a preciza vreo sumă ramburs, iar telefonul a ajuns într-un easy-box.

Un tânăr de 19 ani a încercat să păcălească un bărbat pe o platformă de vânzări

Pe data de 11 octombrie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 4 Poliție au reținut un tânăr de 19 ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de înșelăciune, prejudiciul fiind de 4.500 de lei, potrivit Poliției Capitalei.

Secția 4 Poliție a fost sesizată, în jurul orei 9:00, de către un bărbat, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

După ce a publicat un anunț de vânzare pe o platformă online, a fost contactat de un tânăr interesat, doar că acesta a încercat să-l păcălească:

Din cercetări, s-a stabilit că, la data de 9 octombrie 2023, după ce bărbatul ar fi postat un anunț, pe o platformă online, ar fi fost contactat, prin intermediul unei aplicații ce oferă servicii de mesagerie, de către un tânăr, în vârstă de 19 ani, care s-ar fi arătat interesat de achiziționarea telefonului oferit de bărbat, spre vânzare.

Ulterior convorbirii cu persoana vătămată, bănuitul ar fi contactat o altă firmă de curierat, față de cea cu care colaborează platforma de vânzări online, înregistrând o comandă, prin care solicita preluarea unui pachet de la domiciliul victimei, fără a preciza vreo sumă ramburs.

Astfel, persoana vătămată ar fi fost indusă în eroare, înmânând coletul unui alt curier, de la o altă firmă, decât cea stabilită anterior.

Imediat după ridicarea coletului, adresa de livrare a fost schimbată către un alt punct de ridicare, de tip “easy-box”, fără a exista plată ramburs pentru colet.

Tânărul a fost prins în flagrant de polițiștii Capitalei

Tânărul de 19 ani a fost prins în flagrant delict, pe data de 11 octombrie, în jurul orei 16:00, imediat după ce, prin tastarea codului de la easy-box, ar fi ridicat coletul de la punctul de livrare.

În urma unui control corporal, asupra tânărului au fost găsite și ridicate mai multe bunuri, printre care și telefonul mobil pe care persoana vătămată îl oferise spre vânzare.

Acesta a fost imobilizat și dus la audieri. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies