Un tânăr de 17 ani din București, intrat în moarte cerebrală, a salvat viaţa a patru necunoscuţi

09 mai 2021
509 Afișari
Un tânăr de 17 ani din București, intrat în moarte cerebrală, a salvat viaţa a patru necunoscuţi

Un tânăr de 17 ani din București, intrat în moarte cerebrală, a salvat viaţa a patru necunoscuţi, după ce familia sa a fost de acord cu transplantul  unor organe.

Un tânăr de 17 ani din București care a intrat în moarte cerebrală a salvat viaţa a patru necunoscuţi după ce inima, ficatul și rinichii săi au fost transplantate unor oameni care aveau nevoie de ajutor.

Intervenţiile de prelevare pentru ficat şi rinichi au fost realizate de echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni, acolo unde au fost realizate şi intrevenţiile de transplant.

Inima a fost trimisă în Italia, în România nefiind niciun receptor compatibil, scrie Adevarul.

„O tragedie a făcut ca un adolescent de doar 17 ani să devină sursa vieţii pentru alţi 4 oameni, datorită gestului nepreţuit făcut de părinţii îndureraţi. Când destinul loveşte brusc şi pe neaşteptate cu o asemenea suferinţă, a găsi puterea de a oferi altor părinţi o rază de speranţă devine un gest divin, un simbol al iubirii şi umanităţii în forma sa cea mai pură. Ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa familiei şi îi mulţumim pentru decizia atât de dificilă pe care au fost nevoiţi să o ia, transformând durerea lor sfâşietoare în şansă la viaţă pentru alţi tineri”, au transmis, duminică, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Părinții au dăruit viaţă pentru copiii altor părinţi

Transplanturile au fost posibile după ce un adolescent de 17 ani a intrat în moarte cerebrală.

„După drama suferită în urmă cu 2 zile, când băiatul lor de doar 17 ani a suferit un politraumatism şi a intrat în moarte cerebrală, părinţii, în infinita lor suferinţă, au găsit totuşi puterea de a face cel mai nobil gest: au dăruit viaţă pentru copiii altor părinţi. Nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Este imposibil să găseşti cuvintele de a mulţumi pentru gestul lor unor părinţi care şi-au pierdut un copil ce abia începea să desluşească înţelesurile vieţii. Graţie acestui gest, alţi 4 oameni au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant”, a declarant dr. Rosana Turcu, coordonator transplant.

Cookies