Un tânăr care muncea în Spania i-a trimis bunicii din România 4 kg de marijuana. A îndesat “iarba” în pungi și a scris pe colet “dulciuri, alimente” și alte bunătăți

05 ian. 2023
1251 Afișari
Un tânăr care muncea în Spania i-a trimis bunicii din România 4 kg de marijuana. A îndesat “iarba” în pungi și a scris pe colet “dulciuri, alimente” și alte bunătăți
Un tânăr care muncea în Spania i-a trimis bunicii din România 4 kg de marijuana. A îndesat “iarba” în pungi și a scris pe colet “dulciuri, alimente” și alte bunătăți | Foto simbol; sursa: Unsplash

Să ne imaginăm (e ușor) o bunică oarecare din România, cu copii/nepoți plecați la muncă în străinătate. Mai exact, în Spania. Are copii și nepoți iubitori și grijulii, care îi trimit, din când în când, niște bănuți și/sau ceva mâncare: niște turron, niște polvorones, niște ulei și zahăr de Espana și, de ce nu, niște gazpacho la conservă.

Bunica din povestea noastră (nu, nu-i din București, e din Brăila) a primit coletul despre care ne-am apucat să scriem și noi pe undeva prin vară, dar toată lumea vorbește azi despre întâmplare din cauză că nepotul tocmai a fost condamnat la închisoare (3 ani cu suspendare) pentru trafic de droguri de risc și introducerea în ţară de droguri de risc.

Cum s-a întâmplat coletul cu marijuana

Debraila.ro scrie că acțiunea s-a petrecut astă-vară, în august 2022, atunci când coletul ajuns în Brăila a fost interceptat de procurorii antimafia. 

Nepotul din Spania pusese 4 kg de canabis în pungi de plastic vidate, pe care mai apoi le-a introdus în două PET-uri cu apă. A predat pachetul astfel pregătit unei firme de curierat din Madrid, nu înainte să scrie frumos pe etichetă și ce conșine – “alimente, dulciuri”, și cine e destinatarul: bunica din Brăila.

După ce kilele de marijuana au plecat spre România, nepotul și-a rugat un prieten din Brăila să se ducă el la poștă să ridice coletul, dar înainte să treacă, totuși, pe la bunica, să ia buletinul ei.

Și-acum, un  detaliu palpitant: surse judiciare spun că bunica din Brăila fie avea știa, fie măcar bănuia faptul că în coletul de la nepot se aflau și, ca să zicem așa, ceva chestii necurate.  

„Bunătăți” interceptate la poștă

Situația s-a complicat teribil când anchetatorii “au interceptat transportul”, chestiune care s-a produs taman  în ziua ridicării de la poștă/ primirii coletului. 

N-o mai lungim, nepotul s-a declarat vinovat,  judecătorul l-a judecat și l-a conamnat cu suspendare fiindcă, până la acest incident cu coletul ilegal, omul fusese curat ca lacrima. Adică a ținut cont de următoarele:

Un comportament pozitiv anterior săvârşirii infracţiunii şi o atitudine corespunzătoare şi după săvârşirea acesteia. (…) este o persoană tânără, integrată în societate, are familie, doi copii minori şi loc de muncă”.

Date fiind toate acestea, instanța a tras concluzia“scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea  pedepsei aplicate”.

S-ar putea să-ți mai placă să citești și:

 

Cookies