Un tânăr bucureștean şi-a făcut o platformă online unde totul costă 50 de lei

de:
11 mart. 2014
3 afișări
Un tânăr bucureștean şi-a făcut o platformă online unde totul costă 50 de lei

Microjoburi.ro oferă servicii care se întind pe multe domenii, de la meditaţii până la plimbari de câini. Toate au preţul de bază de minim 50 de lei, însă acesta poate creşte dacă există cerinţe speciale. ” Platforma microjoburi.ro are două tipuri de activităţi: microjoburi prestate online (precum design de logo, design de website) şi microjoburi prestate offline, în afara platformei (cum ar fi babysitting sau meditaţii)”, explică Laurenţiu Matache.

“Cumpărătorii fie pot căuta pe platformă serviciul de care au nevoie, fie pot să solicite un serviciu personalizat; ei pot alege între mai mulţi prestatori în funcţie de istoricul lor în platformă: calificativele şi evaluările acordate de cumpărători anteriori”.

Ideea nu este una originală, însă ea nu a mai fost pusă în practică în România. Fondatorul consideră că secretul a fost determinarea unui preţ atrăgător pentru publicul ţintă. „Ideea proiectului mi-a venit în mai 2011 când am aflat despre conceptul fiverr – un marketplace cu servicii de cinci dolari. Mi s-a părut foarte interesantă ideea şi după două zile deja rezervasem domeniul www.microjoburi.ro. Ştiam că trebuie să schimb ceva faţă de platforma originală, pentru că un preţ de cinci dolari nu ar fi avut succes în România. M-am hotărât la 50 de lei – o sumă suficient de motivantă pentru prestatorii de servicii, dar accesibilă pentru cumpărători. 50 de lei este doar preţul de pornire al serviciilor, la care se pot adăuga servicii opţionale. Deşi am achiziţionat domeniul în mai 2011, abia în septembrie 2012 am decis să realizez platforma. Acest lucru a durat fix o lună, iar în octombrie 2012 am lansat prima versiune a platformei”, spune Matache, citat de businessmagazin.ro.

Deşi investiţia în promovarea site-ului nu s-a recuperat însă, tânărul antreprenor are aşteptări mari pentru anul acesta: „În momentul de faţă avem peste 2000 de anunţuri şi peste 320 de microjoburi deja prestate din care 20% reprezintă comenzi mai mari de 50 RON. Pentru 2014 estimăm o creştere până la cel puţin 4500 de anunţuri, depăşirea numărului de 10.000 de utilizatori (momentan avem 5,500), cel puţin 2000 de comenzi până la sfârşitul anului din care 40% vor fi mai mari de 50 RON.”, notează Matache.

“Modelul de revenue al platformei este prin comisionarea cu 12% a fiecărei tranzacţii.O altă metodă de monetizare este extraopţiunea de promovare a microjoburilor – aceasta costă 30 de lei pentru 30 de zile.” Cât despre conceptul de freelancing, Laurenţiu Matache susţine că acesta va ajunge în curând la fel de popular în România precum este şi în alte state. 

Cookies