Un tânăr a pus ochii pe un lănțișor de la alt gât decât al lui, s-a repezit, l-a smuls și a fugit pe străzi prin București. Polițiștii l-au prins, acum e cercetat pentru tâlhărie

20 sept. 2023
584 Afișari
Un tânăr a pus ochii pe un lănțișor de la alt gât decât al lui, s-a repezit, l-a smuls și a fugit pe străzi prin București. Polițiștii l-au prins, acum e cercetat pentru tâlhărie
Un tânăr a pus ochii pe un lănțișor de la alt gât decât al lui, s-a repezit, l-a smuls și a fugit pe străzi prin București. Polițiștii l-au prins, acum e cercetat pentru tâlhărie. Imagine simbol: Unsplash

Un tânăr de 29 de ani a fost reținut de polițiști după ce i-a furat unei persoane lănțișorul de la gât. Bărbatul este cercetat pentru tâlhărie.

Evenimentul s-a petrecut în Sectorul 5

Pe data de 19 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 19 au reținut un bărbat în vârstă de 29 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar de tâlhărie.

Mai exact, pe 11 septembrie 2023, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei, tânărul s-a apropiat de o persoană și i-a smuls lănțișorul cu pandantiv de la gât, după care a luat-o la fugă.

Persoana păgubită a sunat la numărul de urgență 112 și a raportat fapta.

În fapt, la data de 11 septembrie 2023, în jurul orei 12:30, Secția 19 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către o femeie, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 11:30,  timp ce se afla pe o  stradă din Sectorul 5, din spate s-a apropiat o persoană care i-ar fi smuls de la gât un lănțișor ce avea atașat un pandantiv, după care a fugit”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

În urma cerectărilor efectuate, polițiștii au stabilit că fapta ar fi fost comisă de un tânăr, în vârstă de 29 de ani.

Secția 19 Poliție a beneficat de ajutorul Secției 24 de Poliție pentru a găsi vinovatul.

Bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore

În comunicat se mai preciează că, pe data de 19 septembrie 2023, bănuitul a fost condus la audieri și, în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Poliția Capitalei.

Cookies