Un tânăr a murit la Secţia 10 de Poliţie. Nu e primul incident suspect petrecut în incinta secţiei

de:
07 mart. 2014
56 afișări
Un tânăr a murit la Secţia 10 de Poliţie. Nu e primul incident suspect petrecut în incinta secţiei

UPDATE: „Serviciul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti este împuternicit să comunice următoarele:

La data de 4 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţişti din cadrul Secţiei 10 – D.G.P.M.B. au depistat pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei, un bărbat de 26 de ani care apela la mila publicului.

La vederea echipajului de poliţie bărbatul a afişat un comportament suspect, încercând să fugă.

Poliţiştii l-au condus la sediul secţiei în vederea indentificării şi luării măsurilor legale ce se impuneau.

În sediul secţiei de poliţie, bărbatului i s-a făcut rău, motiv pentru care poliţiştii au solicitat prezenţa unui echipaj medical, iar până la sosirea acestuia i-a fost acordat primul ajutor.

Echipajele medicale sosite la faţa locului au aplicat manevre de resuscitare, bărbatul fiind declarat decedat la scurt timp după aceasta.

Cadavrul a fost ridicat de lucrători din cadrul I.N.M.L. Mina Minovici pentru efectuarea necropsiei.

În cauză se fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a survenit decesul.

Menţionăm faptul că bărbatul de 26 de ani nu prezenta urme exterioare de violenţă”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat remis B365.ro.

Tânărul era parcagiu în zona Unirii, transmite Realitatea Tv. Rudele băiatului susţin că a fost ridicat de poliţişti de acolo, miercuri, pentru că cerea ilegal taxă de parcare şi, ulterior, oamenii legii au venit la casa familiei ca să o anunţe că băiatul a murit. Surse medico-legale, citate de realitatea.net, spun că victima a decedat din cauza unei rupturi de splină şi a acumulării de sânge în cavitatea abdominală. 

Prietenii tânărului, parcagii, de asemenea, spun că au fost bătuţi de multe ori de poliţiştii acestei secţii şi că, de fapt, acesta ar fi motivul morţii băiatului, cu atât mai mult cu cât trupul acestuia ar avea urme de violenţe pe corp. 

„La garajul de la secţia 10, de pe Stelea Spătaru, te înjură, te bate, îşi spune că eşti un vierme care trebuie strivit. Unul se crede că e Bruce Lee, altul că e Van Damme, urlă, loveşte cu picioarele, cu pumnii. Au electroşocuri, ne bat cu bâtele. De cele mai multe ori, ne leagă cu cătuşele de calorifer şi ne bate. Ne pun să extragem bileţele cu număr ca să vadă care ne bate”, a povestit unul dintre ei pentru Realitatea.net.

Conform Mediafax.ro, care citează oficiali din Poliţie, tânărul a fost găsit de poliţişti miercuri, în jurul orei 22.30, în timp ce dirija şoferii care voiau să parcheze în faţa unui local de pe bulevardul Decebal. Pentru că era cunoscut şi ca hoţ de oglinzi auto, acesta a fost ridicat şi dus pentru verificări la Secţia 10. Conform poliţiştilor, în timp ce se afla în sala de instructaj, tânărului i s-a fâcut rău şi a început să vomite. Oamenii legii spun că au sunat imediat la 112, iar la faţa locului au ajuns două ambulanţe SMURD. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă, în cele din urmă, au declarat decesul tânărului. Acesta avea probleme cardiace şi era infectat cu HIV şi virusul hepatitei C, iar la momentul decesului era băut.

„Era un cunoscut al polițiștilor. Încasa ilegal taxe penteru parcări. Era cunoscut ca toxicoman și bolnav de virusul HIV. Din câte știm, avea și probleme cu inima”, au precizat surse din Poliția Capitalei, pentru evz.ro.

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul Capitalei.

În luna octombrie, un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost prins în flagrant, în timp ce spărgea o locuință.  Bărbatul a fost condus la secția 10 de Poliție și, în timp ce era audiat, s-a ridicat brusc de pe scaun și s-a aruncat de pe geam, de la etajul 4 al clădirii, a declarat Cosmina Ignat, reprezentant al Poliției Capitalei. 

În luna august, alt bărbat a reclamat faptul că a fost bătut la Secția 10 de Poliție. Anchetă internă la Secţia 10 Poliţie după ce un bărbat beat a acuzat că a fost bătut de poliţişti -.

Cookies