ȘTIRI

Un TÂNĂR a ALERGAT DEZBRĂCAT duminică noaptea în zona Unirii. Poliţia a intervenit în forţă VIDEO

În dimineața de 06.06.2016, la ora 04,15, prin sistemul 112, a fost formulat un apel prin care se sesiza că un bărbat dezbrăcat complet aleargă pe bulevardul Unirii, printre mașini și are și un comportament agresiv. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secțiilor 10 și 11, care au reușit imobilizarea acestuia și au solicitat sprijin din partea Serviciului de Ambulanță, bărbatul fiind transportat la un spital clinic specializat în boli neuropsihice. Pentru imobilizarea bărbatului, care se manifesta agresiv atât față de polițiști, cât și față de propria persoană, s-a impus folosirea forței și a mijloacelor din dotare, acesta fiind încătușat„, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Potrivit sursei citate, ulterior prezentării la camera de gardă a unității sanitare de specialitate, medicii au decis internarea de urgență a bărbatului din cauza agresivității extreme pe care acesta o manifesta. În prezent, autorităţile au anunţat că „se vor efectua verificări cu privire la legalitatea şi corectitudinea modului de intervenţie”.

Un martor aflat în zonă a povestit pentru digi24 ce s-a întâmpat duminică noaptea.

Mă deplasam din zona Unirii spre Piaţa Alba Iulia. În timp ce mă apropiam de semaforul de la intersecţia Bulevardului Unirii cu Bulevardul Mircea Vodă am sesizat ca erau mai multe maşini de poliţie oprite. Ceea ce mi-a atras atenţia era faptul că o persoană era ghemuită pe trotuar şi unul dintre poliţişti aparent fie o loveşte, fie cel puţin o împinge din spate cu piciorul.

Am asistat la nişte scene aş putea spune de coşmar sau cel puţin mai rar întâlnite. Chiar m-a deranjat profund modul în care poliţia a tratat o persoană care era deja încătuşată. Chiar dacă opunea rezistenţă modul în care bătaia de joc la care era supusă persoana respectivă aş putea spune că m-a şocat.

Persoana era încătuşată la picioare, se poate vedea destul de clar din imagini ca nici nu putea să fugă. La un moment dat a plecat din zona de pe trotuar şi a ajuns în zona din mijlocul intersecţiei. Era încătuşată şi la picioare si la mâini, complet dezbrăcată. Prezenta şi urme de sânge, cel puţin pe partea din spate. Poliţiştii fie în stropeau cu apă, turnau sticle de apă pe el şi la un moment dat l-au luat de la cătuşele de la picioare şi de mâini cu capul în jos şi l-au agăţat efectiv ca pe un animal de un stâlpişor de pe trotuar„, a declarat o persoană care a văzut incidentul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button