LA MINE-N CARTIER

Un supercatalizator instalat la bloc, în Bucureşti, pentru reducerea costurilor la întreţinere

Proiectul pilot este pus în practică de Direcţia de Administrare a Fondului Locativ (DAFL) Sector 6 la o centrală din cartierul ANL. 

„Acesta urmăreşte reducerea consumului de gaze naturale prin montarea unui supercatalizator care se bazează pe efectele ştiinţifice ale  unui intens câmp magnetic de foarte mare intensitate. Scopul final este micşorarea costurilor de întreţinere cu aproximativ 10-15% faţă de cheltuielile actuale”, informează administraţia locală într-un comunicat remis B365.ro. 

În cazul în care programul oferă rezultatul scontat, DAFL Sector 6 urmează să  monteze catalizatoarele pe toate centralele din cartierul Constantin Brâncuşi.

„Căutăm, în permanenţă, noi soluţii care să vină în sprijinul locuitorilor Sectorului 6. Prin acest proiect urmărim reducerea costului cheltuielilor de întreţinere, un aspect foarte important pe toată perioada iernii. Dacă acest proiect se dovedeşte a fi în folosul cetăţenilor şi va avea rezultatele aşteptate, va fi implementat în întregul cartier”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

În 2009, zeci de chiriaşi ANL au ieşit în stradă fiind nemulţumiţi de faptul că plăteau foarte mult la întreţinere. Locatarii s-au arătat revoltaţi şi de faptul că li s-a cerut să plătească fondul de rulment, ei nefiind proprietari, să plătească salariile femeilor de serviciu şi a fochiştilor, aceştia fiind angajaţi ADP, de faptul că în zonă sunt foarte mulţi câini şi că, în general, nu li se explică pe ce dau banii.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button