ARHIVA B365

Un student la Academia de Poliţie, aflat în timpul liber, a prins un tâlhar

În cursul zilei de ieri, 26 februarie a.c., un student din cadrul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” aflat în timpul liber, a prins în flagrant un tânăr în vârstă de 21 de ani care a deposedat o femeie, prin folosirea violenţei fizice, de geanta pe care o avea asupra sa.

În jurul orei 16.30, studentul care execută un stagiu de practică în cadrul formațiunii de ordine publică din cadrul Secției 19 Poliție, în timp ce se afla în afara programului, a observat pe o stradă din sectorul 5 un tânăr care alearga având asupra sa o geantă de damă, iar în urma sa se auzeau strigătele unei femei.

Imediat, studentul a procedat la urmărirea bărbatului, care a încercat să-și asigure scăparea pe străduțele lăturalnice, iar după aproximativ 200 metri a reușit să îl imobilizeze în timp ce încerca să ecaladeze un gard.

Totodată, în ajutorul studentului, a intervenit șoferul unei firme de curierat rapid aflat în zonă, care a sunat de urgenţă la numărul unic 112 şi a contribuit la imobilizarea bănuitului, până la sosirea echipajului de poliţie.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că, bănuitul, în timp ce se afla pe o stradă din sectorul 5, prin folosirea violenţei fizice, a reuşit să deposedeze o femeie de geanta personală, după care a încercat să îşi asigure scăparea fugind printre blocuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button