Un spital din Spania a aprobat primirea unor victime din Colectiv

de:
09 nov. 2015
0 Afișari
Un spital din Spania a aprobat primirea unor victime din Colectiv

”În urma unei cereri semnate de FADERE, spitalul din Getafe şi Direcţia spaniolă de Cooperare Medicala şi Relaţii Instituţionale au aprobat primirea în secţia de arşi din Getafe, Madrid, Spania, a unor răniţi din România de la Clubul Colectiv. Spitalul din Getafe este unul nou şi este dotat cu o secţie ultramoderna pentru tratarea persoanelor arse. Românii din zona Madrid s-au mobilizat şi mai mulţi dintre ei au spus că sunt dispuşi să se ocupe de cazarea şi masa familiilor răniţilor transportaţi la Madrid, iar membrii unei biserici sunt dispuşi să plătească cheltuielile medicale ale pacienţilor, în cazul în care promisiunile guvernanţilor privind deconturile vor lăsa şi acum de dorit”, spun reprezentanţii FADERE, citați de Mediafax. 

Potrivit acestora, în majoritatea oraşelor unde există comunităţi mari de români au fost organizate în acest sfârşit de săptămâna manifestaţii pentru comemorarea persoanelor decedate în clubul Colectiv.

Luni, în spitalele din Capitală mai erau internate 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 62 sunt stabilizate.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat. Astfel, doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda, iar bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv a ajun, luni, la 46, după ce jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută.

Familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Guvernului, iar rudele pacienţilor spitalizaţi în ţară vor beneficia de 6.000 de lei pe lună, pe toată durata spitalizării, a anunţat, luni dimineaţă, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Cookies