Un spaţiu de joacă pentru copii de 2000 metri pătraţi va fi gata până de Paşte în Sectorul 4

de:
08 apr. 2011
0 afișări
Un spaţiu de joacă pentru copii de 2000 metri pătraţi va fi gata până de Paşte în Sectorul 4

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone s-a plimbat vineri prin Parcul Lumea Copilului cu primarul general Sorin Oprescu. Edilul de la Sectorul 4 a ţinut să îi arate lui Sorin Oprescu şantierul unde până de Paşte vor fi amenajate un spaţiu de joacă pentru copii şi o piaţetă pietonală.

„Am recuperat 10.000 de metri de teren care până acum şase zile era o mlaştină, şi aici vom amenaja un spaţiu de joacă pentru copii de 2000 metri pătraţi şi o piaţetă pentru relaxare. Va avea tobogane la opt metri înălţime pe o suprafaţă anti traumă. Deocamdată sunt în faza de achiziţie. Aşteptăm să se termine licitaţia şi dacă nu vor fi contestaţii şi totul merge bine undeva de Paşte am vrea să fie gata această zonă”, a precizat Cristian Piedone. Noua zonă de relaxare va avea şi 41 de aparate de fitness pentru care Primăria Sectorului 4 a cheltuit 10.000 de euro.

Plimbarea prin parc alături de Sorin Oprescu nu a rămas fără rezultate. „Am mai avea nevoie, şi aici dumneavoastră ne puteţi ajuta, de încă 200-300 de puieţi de platani sau tei”, i-a spus Piedone lui Oprescu. Primarul general l-a asigurat imediat că va primi sprijinul necesar din partea lui pentru finalizarea noului spaţiu de agrement.

De altfel, Primăria generală i-a oferit deja gratuit până acum lui Piedone pentru Parcul Lumea Copilului câteva sute de pomi, iar acum va contribui la noul spaţiu aflat în lucru cu piatra cubică cu care va fi amenajată piaţeta şi cu puieţii solicitaţi vineri de Piedone.

„Eu nu aveam bani pentru 1.500 de pomi câţi am plantat în acest parc. Şi pentru ajutorul oferit îi spunem săru’mâna domnului primar general”, a spus Piedone.

„Acest parc este exemplul cel mai concret de colaborare. Deci se pot face lucruri indiferent de culoare politică”, a spus Sorin Oprescu după vizitarea parcului.

Lucrările de amenajare a Parcului Lumea Copilului au început în iulie 2008 şi au fost realizate treptat cu fonduri provenind în proporţie de 70% de la sponsori. Acum parcul are o suprafaţă de 300.000 metri pătraţi pe care au fost amenajate o pistă de karting, pârtie de ski, zonă de picnic cu grătare şi mese, mese de şah, un lac artificial, zonă de fitness şi mai multe fântâni şi foişoare.

Cookies