Un soldat ucrainean le transmite românilor: „Veţi fi cei mai buni prieteni ai noştri, pentru totdeauna” | Tot mai mulți ucraineni cer azil în România

23 mart. 2022
1602 Afișari
Un soldat ucrainean le transmite românilor:

Un soldat ucrainean, aflat pe front, a trimis un mesaj de mulţumire adresat României, pentru ajutorul acordat refugiaţilor ucraineni. „Veţi fi cei mai buni prieteni ai noştri, pentru totdeauna”, scrie militarul.

„Dragi români, vă mulțumim foarte mult pentru că aveți grijă de femeile și copiii noștri, pentru că îi protejați, pentru că le dați adăpost și mâncare.

„Noi, bărbații ucraineni, vă suntem foarte recunoscători. Mulţumesc pentru sprijin! Promitem să luptăm cu Putin, să oprim acest război și să tratăm fiecare român drept cel mai bun prieten al nostru, pentru totdeauna”, a spus el, transmite Digi24.ro.

Aproape 5.000 de ucraineni au cerut azil în România, în prima lună de război cu Rusia

Gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este, în prezent, de 86,3%, a anunţat, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat, de la începerea conflictului din Ucraina, 4.268 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Dintre aceştia, 17 au solicitat în ultimele 24 de ore.

Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, reaminteşte MAI.

Ministerul de Interne menţionează că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 9.295 de cetăţeni ucraineni.

  • Îți recomandăm să citești și

„Nu vrem să fim o povară pentru români”. Patru femei ucrainene s-au apucat de gătit Vareniki, un fel delicios de găluște cu vișine

Cu o clădire-floare se face primăvară în Grădina Botanică din București; Restaurantul proiectat de Octav Doicescu a fost consolidat și restaurat

Centrul comercial Prosper din București, distrus de incendiu nu avea autorizație ISU. A fost deschis dosar penal

Cookies