Un șofer ucrainean de TIR conducea beat pe Autostrada Soarelui A2, sensul către București. Bărbatul transporta aproape 20 de tone de GPL; ceilalți șoferi au sunat la 112

26 oct. 2023
191 Afișari
Un șofer ucrainean de TIR conducea beat pe Autostrada Soarelui A2, sensul către București. Bărbatul transporta aproape 20 de tone de GPL; ceilalți șoferi au sunat la 112
Un șofer ucrainean de TIR conducea beat pe Autostrada Soarelui A2, sensul către București. Bărbatul transporta aproape 20 de tone de GPL; ceilalți șoferi au sunat la 112. Imagine simbol: Unsplash

Un șofer ucrainean a fost prins conducând haotic un TIR pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers către București. Bărbatul transporta aproape 20 de tone de gaz petrolier lichefiat.

Șoferul avea alcoolemie mare și substanțe interzise în corp

Un șofer care conducea un TIR cu numere de Ucraina circula haotic miercuri seară pe Autostrada Soarelui, către București. Doi șoferi au fost îngrijorați de cele văzute și au sunat la 112.

Polițiștii l-au depistat în apropiere de Fetești și au realizat că bărbatul consumase alcool înainte de a se urca la volan. Astfel, l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, șoferul a fost testat și cu aparatul din dotare, iar, în urma testării, au reieșit indici cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În cisterna condusă de bărbat se aflau aproape 20 de tone de gaz petrolier lichefiat, potrivit Gândul. Astfel, cu ajutorul cetățenilor care au alertat autoritățile s-a evitat o tragedie.

La data de 25 octombrie 2023, ora 21.18, polițiștii Brigăzii Autostrăzi a fost sesizat, prin 2 apeluri 112, despre faptul că o cisternă, înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București.

Din informațiile primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehicului, polițiștii au reușit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometru 135, în zona municipiului Fetești, județul Ialomița.Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, de 44 de ani, cetățean ucrainean.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, transmite Poliția, citată de Gândul.ro.

Un alt șofer ucrainean a condus haotic pe A2

Acesta nu este singurul caz în care un șofer aflat sub influența alcoolului conduce haotic pe o autostradă. Pe data de 18 septembrie 2023, un alt șofer ucrainean de TIR a fost filmat în timp ce conducea în zig-zag pe Autostrada A2.

Ca și în cazul anterior, ceilalți participanți la trafic au fost cei care au alertat polițiștii și au salvat situația, deoarece cisterna respectivă era dedicată transportului de produse petroliere.

Polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest și i-au depistat o alcoolemie de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind motivul pentru care conducea atât de haotic.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies