Un șofer STB a refuzat să coboare rampa pentru o persoană cu dizabilități. Martor: „A zis că îi e interzis să facă asta. Incalificabil comportament”

02 mai 2023
19558 afișări
Un șofer STB a refuzat să coboare rampa pentru o persoană cu dizabilități. Martor: „A zis că îi e interzis să facă asta. Incalificabil comportament”
Un șofer STB a refuzat să coboare rampa pentru o persoană cu dizabilități. Martor: „A zis că îi e interzis să facă asta. Incalificabil comportament”. Sursa foto: Faecbook/ Reclamații STB (fostul RATB) București

Un șofer de autobuz a refuzat să coboare rampa pentru o persoană cu dizabilități, spunând că este interzis să facă acest lucru.

„Ne-a ținut în stație câteva minute, refuzând să ajute”

O bucureșteancă a povestit pe pagina de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București” o întâmplare neplăcută, la care a luat parte atunci când aștepta autobuzul liniei 335.

Femeia a spus că aștepta autobuzul și că în stație se afla și o persoană cu dizabilități. Când a venit autobuzul, persoana cu dizabilități aștepta ca șoferul să coboare rampa, pentru a putea urca în mijlocul de transport.

Buna ziua, în această dimineață am asistat pentru a nu știu câta oară la o atitudine neprofesională, discriminatorie și jignitoare, față de o persoană cu dizabilități locomotorii, din partea unui șofer de autobuz 335.” – T. M. D. A.

Însă, șoferul a refuzat să coboare rampa, spunând că îi este interzis acest lucru:

Acesta a refuzat să se dea jos să coboare rampa pentru ca această persoană să poată coborî din autobuz, replica șoferului fiind că este interzis să facă acest lucru.” – T. M. D. A.

Călătorii au stat în stație câteva minute, deoarece șoferul continua să refuze să ajute. Femeia a mai povestit că se formase o situație tensionată în autobuz și că mai multe persoane i-au spus șoferului să coboare rampa.

În cele din urmă, șoferul a dat rampa jos, la insistențele călătorilor.

Ne-a ținut în stație câteva minute, refuzând să ajute. S-a creat o situație tensionată în autobuz și, intr-un final, la țipetele oamenilor, s-a dat jos. Acest comportament este incalificabil!” a mai povestit femeia
Conform regulamentului Societății de Transport București, conducătorii mjiloacelor de transport în comun sunt obligați să sprijine persoanele cu nevoi speciale. Mai exact, să coboare și să retragă rampa, atuni când persoanele respective nu au însoțitor.
g) să sprijine persoanele cu dizabilități la urcarea și coborârea din vehicul, prin coborârea și retragerea rampei de acces, atunci când acestea nu au însoțitor.”

Punctul 5, litera g) din Regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București-Ilfov 2021.

Te-ar putea interesa și:

Cookies