Un șofer s-a jucat „De-a v-ați ascunselea” pe un spațiu verde din București: și-a ascuns mașina după un copac. Sau a ieșit să tundă iarba?

10 mai 2023
2939 Afișari
Un șofer s-a jucat „De-a v-ați ascunselea” pe un spațiu verde din București: și-a ascuns mașina după un copac. Sau a ieșit să tundă iarba?
Un șofer s-a jucat „De-a v-ați ascunselea” pe un spațiu verde din București: și-a ascuns mașina după un copac. Sau a ieșit să tundă iarba?. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer nehotărât din București și-a parcat mașina fifty-fifty: o parte pe stradă și o parte pe spațiul verde. Parcarea șoferului s-a evidențiat atât de mult, încât a apărut și pe Facebook.

„Tundea iarba”

Șoferul și-a lăsat autovehiculul parcat pe spațiul verde, ascuns după un copac. Copacul, însă, acoperea o bucată din partea frontală a mașinii, deci nu i-a reușit planul șoferului, întrucât partea din spate a autovehiculului era complet vizibilă.

Un trecător a observat parcarea neregulamentară a șoferului și a fotografiat-o, atât frontal, cât și din spate. Ulterior, a postat imaginile pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Pe ăsta nu l-ați văzut, prăduitorilor!” – R. V.

Un internaut i-a răspuns la postarea respectivă, spunându-i că mașina nu a fost observată deoarece este ascunsă după copac:

Păi, că e ascuns după copac.” – I. P.

Mai mulți internauți au ironizat situația și au adăugat comentarii haioase legate de șofer și de parcarea sa pe spațiul verde.

Câteva dintre comentarii

  • „Și de era strada lată de 15 metri, tot așa o parca. Unii nu se simt bine până nu au bordura în ei.” – M. J. J.
  • „Hai că nu deranja pe nimeni.” – G. I.
  • „Nu deranjează de vreo 4 zile..” – R. V.
  • „Tunde iarba.” – D. C.

Ce amendă riscă șoferii care parchează neregulamentar

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Cei care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Conform Antena 3 CNN, în 2023, punctul de amendă valorează 145 lei. În cazul în care, un șofer este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, conducătorul auto va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies