Un șofer român de TIR a fost înjunghiat cu o sabie în Franța. Soția sa a asistat la întreaga scenă

17 mai 2021
376 Afișari
Un șofer român de TIR a fost înjunghiat cu o sabie în Franța. Soția sa a asistat la întreaga scenă

Spătaru Mihai, un șofer român de TIR a fost înjunghiat mortal cu o sabie pe marginea unei autostrăzi din nordul Franței. Criminalul din parcare nu a fost identificat până acum, iar autoritățile din Amiens au anunțat luni demararea unei anchete în acest caz.

Mihai Spătaru se afla, duminică, într-o parcare de pe autostrada N28 din nordul Franței, în TIR, împreună cu soția sa. Bărbatul a coborât din cabină să meargă la toaletă și să verifice încărcătura din remorcă. În momentul în care a ajuns în spatele camionului, șoferul a fost atacat cu sabia și a fost înjunghiat de două ori de un individ necunoscut. Soția sa a privit îngrozită întreaga scenă, dar criminalul a luat-o la fugă până aceasta a putut să intervină.

Poliția și ambulanța au ajuns abia după o oră și jumătate, potrivit unui alt șofer

Un alt șofer român de tir, pe numele său de Facebook Ilie Matei – ”Omul soselelor”, a relatat într-o postare pe rețelele de socializare întregul incident. Potrivit acestuia, poliția și echipajul de ambulanță au ajuns târziu, la o oră și jumătate după incident, astfel că au putut doar să constate decesul. Mai mult, Ilie susține că nevasta șoferului ucis a bătut în cabinele celorlalte tiruri staționate, pentru a le cere ajutorul, însă ceilalți conducători auto și-au continuat somnul, scriu cei de la Digi24

„Vreau să atrag atentia asupra unui aspect rușinos pt noi ca barbați și ca, colegi :
Soția omului, disperată, a bătut la ușile colegilor noștri aflați în aceeași statie peco parcați pt a primi ajutor în acele clipe groaznice .
Niciun coleg nu a raspuns apelului disperat al femeii, ba mai mult, au tras perdelele și și-au continuat odihna !!
Băieții mei…sunteți niște lași, mâine puteți fi următorii care mor ca niște câini, fără ca nimeni să intervină pt voi !!
Asta ar trebui să vă dea de gândit !!Un singur coleg cu o dubă de 3.5 a intervenit ajutând cu ce a putut pe colega noastră .
Să vă mai aud că îi numiti cotețari !! Se pare că sunt mai colegi ei, decât multi dintre voi !!

Sper ca #MAE să se sesizeze in acest caz, nu de alta, dar Franța devine una dintre cele mai periculoase zone de tranzit pt șoferii români, oameni care devin victime atât ale tâlharilor, hoților de motorină, imigranților din zona Calais”, a scris Ilie Matei pe pagina sa de Facebook.

Până în acest moment, anchetatorii din Franța nu au niciun fel de informații privind criminalul sau motivul comiterii crimei.

Mai mulți migranți au atacat TIR-urile din nordul țării cu pietre

Situația pe autostrăzile din Franța a fost tensionată în ultimele zile, săptămâna trecută peste 100 de migranți au blocat șoseaua de centură care duce spre portul Calais și au atacat cu pietre TIR-urile care se îndreptau spre Anglia, încercând astfel să-i oblige pe șoferi să-i urce în remorci, pentru a ajunge ilegal în Regatul Unit. Scenele de violență au fost surprinse de un șofer român, care a postat imagini și videoclipuri pe pagina sa de Facebook.

Bouda Petrică, pe numele său, este șoferul de TIR care a postat momentele de groază prin care au trecut șoferii. În filmare este surprins un camion ce este înconjurat de zeci de migranți. În timp ce unii se urcă în remorcă, pe sub prelată, alții încearcă să forțeze intrarea în cabina șoferului. Calea șoferului român este blocată de un migrant cu pietre în mâini, care îi face semn să se oprească.

Autostrada pe care s-a petrecut acest incident face parte din ruta comercială Calais – Dover, una dintre cele mai frecventate de migranții care doresc să ajungă ilegal în Regatul Unit.

Cookies