Un șofer nerăbdător să viziteze Muzeul Țăranului Român din București și-a lipit mașina de gard, parcând chiar pe trotuar. „Era aproape de casă”

04 iul. 2023
1759 afișări
Un șofer nerăbdător să viziteze Muzeul Țăranului Român din București și-a lipit mașina de gard, parcând chiar pe trotuar. „Era aproape de casă”
Un șofer nerăbdător să viziteze Muzeul Țăranului Român din București și-a lipit mașina de gard, parcând chiar pe trotuar. „Era aproape de casă”. Sursa foto: Facebook/ Bukureștiul

Un șofer a fost atât de nerăbdător să viziteze Muzeul Țăranului Român din București, încât a parcat pe trotuar, chiar lângă gard. Parcarea neregulamentară a șoferului a stârnit râsul internauților.

„Era aproape de casă”

Un șofer a uimit bucureștenii prin parcarea sa neregulamentară. Acesta a parcat pe un trotuar de lângă Muzeul Țăranului Român, lipindu-și mașina de gard. În același timp, șoferul a parcat și lângă stația STB numită „Muzeul Țăranului Român”.

Probabil, șoferul a venit de departe pentru a vizita muzeul și nu a mai avut răbdare, așa că a parcat cât mai aproape. Chiar dacă „aproape” a însemnat să parcheze neregulamentar.

Nu a durat mult până când imaginea a fost distribuită pe rețelele de socializare. Aceasta a apărut pe pagina de Facebook „Bukureștiul”, acolo unde a stârnit diverse reacții din partea internauților.

Un internaut a spus că șoferul a parcat acolo ca să aștepte autobuzul:

Aștepta autobuzul.” – C. S.

Mai mulți internauți au adăugat comentarii la postare și au ironizat situația, făcând glume pe seama șoferului și a parcării sale ilegale.

Câteva dintre comentarii

  • „A tras aproape de casă!” – B. F. C
  • „Vindea pepeni din portbagaj” – A. B.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează pe trotuar

Destul de mulți șoferi aleg să parcheze pe trotuarele din București, fără să se gândească că încalcă legea. Acest lucru este cauzat ori de insuficiența locurilor de parcare din Capitală, ori de nepăsarea șoferilor.

Însă, șoferii care parchează neregulamentar riscă să primească amenzi destul de mari.

Conform legislației, parcarea unui autovehicul pe trotuar se încadrează în clasa a IV-a de amendă.

Dacă vor ignora solicitările poliției, indiferent dacă vorbim despre cea locală sau cea rutieră, proprietarii mașinilor vor putea primi amenzi din clasa a patra de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă.

Ținând cont de faptul că punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, sancțiunile vor putea ajunge la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies