Un șofer nehotărât din București și-a lăsat mașina parcată pe două locuri, unul fiind destinat persoanelor cu dizabilități. „Le-a bifat pe toate”

28 apr. 2023
673 Afișari
Un șofer nehotărât din București și-a lăsat mașina parcată pe două locuri, unul fiind destinat persoanelor cu dizabilități. „Le-a bifat pe toate”
Un șofer nehotărât din București și-a lăsat mașina parcată pe două locuri, unul fiind destinat persoanelor cu dizabilități. „Le-a bifat pe toate”. Suras foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un nou șofer bucureștean a fost indecis în privința locului în care să își parcheze mașina, așa că ce s-a gândit? Să își lase autovehiculul pe două locuri de parcare, dintre care unul era destinat persoanelor cu dizabilități.

„Nici el nu știe”

Un șofer care avea semnele de începător pe mașină și-a lăsat mașina parcată pe două locuri. Și aceasta nu este cea mai mare problemă. Problema este că unul dintre cele două locuri era destinat persoanelor cu dizabilități.

Din imagini pare că acela era singurul loc, din parcarea respectivă, destinat persoanelor cu nevoi speciale.

Un trecător a văzut și a fotografiat parcarea neregulamentară a șoferului și, ulterior, a postat-o pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Nici el nu știe.”

Postarea respectivă a atras atenția mai multor internauți care au avut ceva de spus legat de parcarea șoferului.

Câteva dintre comentarii

  • „Semn de începător? Check! Parcat pe doua+ locuri? Check! Unul dintre locuri este pentru persoane cu dizabilități? Check. Le-a bifat pe toate, frumos, rar, elegant!” – A. P.
  • „Este așa și-așa” – A. G. M.
  • „Ba știe foarte bine, dar cum să iasă în evidență?” – M. B.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Șoferii care își lasă autovehiculele parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să primească amenzi destul de mari. Asta doar în cazul în care nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Te-ar putea interesa și:

Cookies