Un șofer și-a lăsat mașina lângă o stație de încărcare electrică din București, deși nu funcționa pe bază de curent electric. „Avea telefonul descărcat”

01 mai 2023
10439 Afișari
Un șofer și-a lăsat mașina lângă o stație de încărcare electrică din București, deși nu funcționa pe bază de curent electric. „Avea telefonul descărcat”
Un șofer începător și-a parcat mașina lângă o stație de încărcare electrică din București, deși autovehiculul nu funcționa pe bază de curent electric. „Avea telefonul descărcat”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer începător și-a lăsat mașina ( care nu era electrică ) parcată lângă o stație de încărcare electrică destinată autovehiculelor care circulă pe bază de curent electric.

„A rămas fără baterie”

Un șofer și-a lăsat mașina parcată în dreptul unei stații de încărcare electrice din București. Însă, mașina șoferului respectiv nu circula pe bază de curent electric. Cel care a lăsat autovehiculul parcat acolo avea semnele de începător puse în geamuri, deci, internauții nu exclud posibilitatea ca șoferul să nu fi știut că nu are voie să parcheze acolo.

O trecătoare a surprins parcarea șoferului și a fotografiat-o. Ulterior, a încărcat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Din 2.000 de locuri de parcare, aici și-a ales să parcheze.” – R. V. I.

Femeia a mai adăugat că e vorba de educație în acest caz și că parcarea neregulamentară ar trebui amendată.

E vorba de educație aici, la fel ca și cu locurile pentru oameni cu dizabilități. Ferească Dumnezeu să ai nevoie de ele. Amenzi ca și pentru parcare neregulamentara.” – R. V. I.
Mai mulți internauți au ironizat situația, adăugând comentarii haioase. Au avut ceva de spus ori despre șofer, ori despre mașina lui.
Câteva dintre comentarii
  • „O fi vrut să-și încarce și el bateria.” – A. R.
  • „A rămas fără baterie.” – I. I.
  • „Are telefonul descărcat.” – S. C.
  • „Fiți mai blânzi cu începătorii, e mai greu cu orientarea în teren.” – B. R.
  • „E Tesla sub acoperire.” – D. C. C.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează neregulamentar

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Cei care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

În anul 2023, punctul de amendă valorează 145 de lei.În cazul în care un șofer este surprins parcând neregulamentar, acesta riscă o amendă din clasa I-a de amenzi adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

Te-ar putea interesa și:

Cookies