Un șofer grăbit care a parcat pe un trotuar din București a fost deranjat că un pieton i-a atins mașina: „Îmi cer scuze că nu mă asigur, ca pieton, pe trotuar”

22 mai 2024
38766 afișări
Un șofer grăbit care a parcat pe un trotuar din București a fost deranjat că un pieton i-a atins mașina: „Îmi cer scuze că nu mă asigur, ca pieton, pe trotuar”
Un șofer grăbit care a parcat pe un trotuar din București a fost deranjat că un pieton i-a atins mașina: „Îmi cer scuze că nu mă asigur, ca pieton, pe trotuar” | Sursă foto: Ai parcat ca un bou București - Facebook

O bucureșteancă s-a intersectat, în timp ce își plimba liniștită blănosul, cu o mașină parcată „perfect” de un șofer grăbit, chiar pe trotuar.

 O mașină parcată „perfect” de un șofer grăbit

Pe un bulevard foarte aglomerat din București o femeie a dat nas în nas cu mașina unui cetățean care era parcată fix cum nu trebuie. Probabil, șoferul nu a auzit de expresia: graba strică treaba.

În acest caz, graba lui a încurcat mai mulți pietoni care treceau în acel moment pe bulevard. Bucureșteanca uimită de acest comportament a decis să publice pe grupul „Ai parcat ca un bou” experiența ei „plăcută”:

Îmi cer scuze că nu mă asigur, ca pieton, pe trotuar, să nu lovesc mașinile care parchează în spatele meu. Aveam câinele în lesă și am făcut un pas înapoi pentru a-l opri din a face ceva. În acel moment, pe trotuar fiind, m-am atins de mașina acestuia, care a coborât grăbit (avea o treabă) și a ținut să menționeze: „Ai mai și auzit mașina!”

Noi ca pietoni se pare că suntem obligați să stăm cu ochii în patru când circulăm corespunzător pe trotuar, să nu deranjăm vreun șofer care își parchează mașinuța prețioasă la un milimetru de noi și, desigur, dacă se poate să le deschidem și ușa. Asta înseamnă să fii un pieton model!

Șoferi versus pietoni

În București, confruntarea dintre pietoni și șoferi este la ordinea zilei. O mașină în intersecție, pe bordură, pe trotuar, orice este admis în această junglă urbană. Întrebarea este, cine iese căștigător?

Povestea femeii este dovada care ne demonstrează că de cele mai multe ori șoferii ocupă locul întâi pe podium:

Acest „personaj principal” a parcat fix în spatele meu, pe trotuar, după ce am traversat. Zona fiind un bulevard foarte aglomerat și foarte zgomotos, astfel, evident că nu l-am auzit… eu ca pieton, pe TROTUAR! Dacă-l vedeți pe acest „șofer” comportându-se în continuare ca și cum trăiește în filmul lui, apelați, în funcție de caz, la organele competente. Mie nu mi-a oferit ocazia, că se grăbea.

Reamintim că potrivit Codului Rutier, ediția în vigoare, parcarea pe trotuare în zone nemarcate este ilegală.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies