Un șofer din București s-a urcat cu mașina pe trotuar și a parcat chiar lângă grădina blocului. „A vrut să o lase la umbra copacului”

10 aug. 2023
14906 afișări
Un șofer din București s-a urcat cu mașina pe trotuar și a parcat chiar lângă grădina blocului. „A vrut să o lase la umbra copacului”
Un șofer din București s-a urcat cu mașina pe trotuar și a parcat chiar lângă grădina blocului. „A vrut să o lase la umbra copacului”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer s-a urcat cu mașina pe trotuar și a parcat aproape de grădina blocului. Nu a durat mult până când parcarea neregulamentară a fost observată și ironizată de către internauți.

„Ar fi mers parcată la umbra copacului”

Un bucureștean a reușit să parcheze neregulamentar și, în același timp, să amuze internauții. Șoferul și-a lăsat mașina jumătate pe trotuar, jumătate pe un loc de parcare, fiind aproape de grădina unui bloc.

Un trecător a observat rapid parcarea neregulamentară a șoferului și a fotografiat-o. Ulterior, a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Tataie, vrei să scoatem gardul să o bagi în grădină?” (A. C.)

Postarea a fost văzută de mai multe persoane care au ironizat felul în care a fost mașina parcată.

Un bucureștean a spus că șoferul respectiv ar fi vrut să parcheze mașina la umbra copacului din grădină, dar nu s-a putut:

Ar fi mers puțin acolo la umbra copacului…” (Z. M.)

Unii internauți au adăugat câteva comentarii menite să stârnească râsul cititorilor, precum:

  • „ETR = etern. Ce vrei de la el? Atât poate, atat face, dacă îl deranjezi, acum o pune pe două locuri și trotuar.” (R. M.)
  • „Dacă e puțin în pantă, când se uită în bord, îi arată că are mai multă benzină în rezervor. Îl ajută la psihic.” (A. I.)
  • „I-a cedat etrierul și a vrut să mute blocul.” (R. B.)

Ce amendă riscă șoferii care parchează pe trotuar

Foarte mulți șoferi din București aleg să parcheze neregulamentar, pe trotuare sau în alte locuri nepermise, fără să țină cont de faptul că acest lucru este interzis.

  • Conform art. 72 din OUG nr. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice, ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă.

Potrivit Antena 3 CNN, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies