Un șofer din București a parcat pe trotuar, și-a luat plăcuțele de înmatriculare cu el și a plecat la muncă. „Să stai la pândă până iese”

30 mai 2023
67193 Afișari
Un șofer din București a parcat pe trotuar, și-a luat plăcuțele de înmatriculare cu el și a plecat la muncă. „Să stai la pândă până iese”
Un șofer din București a parcat pe trotuar, și-a luat plăcuțele de înmatriculare cu el și a plecat la muncă. „Să stai la pândă până iese”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer a găsit un „hack” ca să scape de amenda polițiștilor ( sau cel puțin așa crede el). Acesta a parcat pe trotuar, după care și-a luat plăcuțele de înmatriculare și a plecat la muncă.

„Să stai la pândă până iese”

Un șofer grăbit spre muncă a parcat pe trotuar, după care a luat numerele de înmatriculare ale mașinii cu el, ca să fie sigur că nu se trezește cu vreo amendă în bord. Însă, e foarte posibil să nu își mai găsească nici mașina acolo.

Acest lucru a fost surprins de un trecător, care i-a fotografiat mașina șoferului. Din păcate, nu a apucat să surprindă și numerele de înmatriculare, ci doar mașina parcată neregulamentar pe trotuar. Bărbatul a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Putem doar să ne imaginăm ce scenă caraghioasă produce unul care parchează pe trotuar și își dă jos plăcuțele de înmatriculare, apoi fuge să-și înceapă tura la birou.” a scris G. S.

Un internaut i-a recomandat bărbatului să verifice dacă șoferul a acoperit și seria de caroserie:

Dacă tot ai făcut poza, ne-ai incitat….verifică dacă individul a acoperit și seria de caroserie!
Este pe parbriz, în stânga volanului….Nu de alta, le deschidem inteligența celor de la locală, rutieră…” a scris M. C.
Mai mulți bucureșteni au spus că, în această situație, polițiștii pot și să îi ridice mașina, nu doar să-l amendeze pe șofer.
Acum nu mai e pasibil doar de sancțiune, ci îi poate fi ridicată și mașina. Smart!” – A.
Inmatricularea masinilor este obligatorie inainte de folosirea efectiva a acestora pe drumurile publice, stabilește Codul rutier, potrivit Avocat.net.ro
„Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu exceptia celor trase sau impinse cu mana si a bicicletelor, trebuie sa fie inmatriculate ori inregistrate, dupa caz, si sa poarte placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare, cu forme, dimensiuni si continut prevazute de standardele in vigoare”, scrie in documentul mentionat.
Câteva dintre comentarii
  • „Este 🐂, așa, fără numere, poliția poate ridica mașina ca și abandonată.” – G. G.
  • „Vine singur cu numerele după ce îi ridică poliția mașina!” – D. M.
  • „Să stai la pândă când iese… Hop poză cu numărul.” – M. A. I.
  • În sfârșit, au apărut românașii pe care îi mai duce capul, când nu ai soluții, te adaptezi situației, la cât mai mulți.” – D. G.

Te-ar putea interesa și:

Cookies