Un șofer din București a parcat pe trotuar, chiar în dreptul unei treceri de pietoni. „Se grăbea la cazionul de lângă”, spun internauții

06 iul. 2023
2144 Afișari
Un șofer din București a parcat pe trotuar, chiar în dreptul unei treceri de pietoni. „Se grăbea la cazionul de lângă”, spun internauții
Un șofer din București a parcat pe trotuar, chiar în dreptul unei treceri de pietoni. „Se grăbea la cazionul de lângă”, spun internauții. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 - Informații și dezbateri

Un șofer din București a parcat pe trotuar, în dreptul unei treceri de pietoni. Internauții au ironizat situația și au spus că șoferul s-ar fi grăbit la cazinoul din zonă.

„Degeaba avem camere în intersecție dacă nu se uită nimeni pe ele”

În timp ce se plimba prin Sectorul 2, un bucureștean a observat o parcare neregulamentară pe trotuar. În acest caz, bărbatul a fotografiat mașina și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Sector 2 – Informații și dezbateri”, pentru a fi văzută de cât mai mulți internauți și poate chiar și de către autorități.

Șoferul respectiv a reușit să încurce circulația pietonilor prin faptul că a parcat și în dreptul trecerii de pietoni și pe trotuar.

Degeaba avem camere în intersecție dacă nu se uită nimeni pe ele.” a scris V. A.

Când au văzut postarea, bucureștenii au făcut exact cea ce spune și numele grupului: au dezbătut această problemă prezentă în sectorul lor.

Un internaut a spus că ar fi fost buni câțiva stâlpișori în acea zonă, astfel, poate șoferii vor învăța să parcheze regulamentar.

Nu erau buni niște stâlpișori? Erau, acum o să spuneți că de ce nu sunt…” – P. L.

Alt internaut a spus că, probabil, șoferul respectiv a vrut să ajungă la cazinou și a parcat unde a apucat:

A venit cu treabă la cazinou, așa e pe Moșilor până la Bucur Obor.” – R. B.

Ce amendă riscă șoferii care parchează pe trotuar

Destul de mulți șoferi aleg să parcheze pe trotuarele din București, fără să se gândească că încalcă legea. Acest lucru este cauzat ori de insuficiența locurilor de parcare din Capitală, ori de nepăsarea șoferilor.

Însă, șoferii care parchează neregulamentar riscă să primească amenzi destul de mari.

Conform legislației, parcarea unui autovehicul pe trotuar se încadrează în clasa a IV-a de amendă.

Dacă vor ignora solicitările poliției, indiferent dacă vorbim despre cea locală sau cea rutieră, proprietarii mașinilor vor putea primi amenzi din clasa a patra de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă.

Ținând cont de faptul că punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, sancțiunile vor putea ajunge la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies