Un șofer din București a mers la LIDL, unde a parcat pe 3 locuri destinate persoanelor cu dizabilități. „Avea geamul deschis și farurile aprinse”

05 iun. 2023
15832 afișări
Un șofer din București a mers la LIDL, unde a parcat pe 3 locuri destinate persoanelor cu dizabilități. „Avea geamul deschis și farurile aprinse”
Un șofer din București a mers la LIDL, unde a parcat pe 3 locuri destinate persoanelor cu dizabilități. „Avea geamul deschis și farurile aprinse”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un nou șofer a încălcat legea și a parcat pe locurile pentru persoane cu dizabilități. Spunem „locurile” pentru că nu a parcat pe un singur loc, ci pe 3.

„E pericol la LIDL-ul ăla”

Un șofer a parcat mașina pe 3 locuri destinate persoanelor cu nevoi speciale, la un LIDL din Sectorul 3. Un bucureștean a observat parcarea neregulamentară, a fotografiat-o și a postat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Undeva prin Ozana.” – M. P.

Dilema internauților este alta: Cât timp a stat șoferul acolo? În imagine se obervă că mașina avea farurile aprinse și unul dintre geamuri deschise, ceea ce i-a făcut pe internauți să creadă că șoferul nu a părăsit mașina. Însă, nici acest lucru nu este permis de lege.

  • Dar nu este parcată acea mașină, cred eu. Doar s-a oprit în acea zonă.” – N. T.
  • Nu, dacă nu ai probleme medicale și nu ai cardul care îți permite staționarea pe acele locuri, nu ai ce căuta acolo. În niciun caz în poziția asta.” a scris S. D. M.
Indiferent de timpul petrecut pe acele locuri de parcare, șoferul tot riscă să fie amendat pentru ceea ce a făcut.
Alți internauți au spus că sunt des întâlnite parcările neregulamentare la acel LIDL:
  • E la ordinea zilei, sunt mulți care parchează sau opresc așa acolo! – R. D.
  • E pericol la LIDL-ul ăla.” – A. C.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizbailități

Șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să primească amenzi destul de mari dacă nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Te-ar putea interesa și:

Cookies