Un șofer din București a evitat, în ultima secundă, o femeie în genunchi pe banda 1 de pe Calea Griviței. A zis că stă acolo că n-are ce mânca, iar pe trotuar n-o bagă nimeni în seamă

31 oct. 2023
842 Afișari
Un șofer din București a evitat, în ultima secundă, o femeie în genunchi pe banda 1 de pe Calea Griviței. A zis că stă acolo că n-are ce mânca, iar pe trotuar n-o bagă nimeni în seamă
Un șofer din București a evitat, în ultima secundă, o femeie în genunchi pe banda 1 de pe Calea Griviței. A zis că stă acolo că n-are ce mânca, iar pe trotuar n-o bagă nimeni în seamă. Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov/ Razvan A.

Un șofer din București povestește cum a evitat, în ultima secundă, pe Calea Griviței, o femeie care stătea pe prima bandă, în genunchi, la umbra unui copac. Mai apoi, bărbatul a oprit mașina și a mers să o întrebe de ce a ales să stea pe carosabil.

Pe Calea Griviței: un șofer din București a evitat, în ultima secundă, o femeie care se afla pe prima bandă

Un șofer din București a povestit pe grupul de Facebook „Info Trafic Bucuresti si Ilfov” cum, marți, 31 octombrie 2023, a fost la un pas să lovească o persoană care se afla pe prima bandă, la umbra unui copac, în genunchi, pe Calea Griviței.

După ce a reușit să o evite în ultima secundă, bărbatul a oprit mașina și a mers la femeie, să verifice dacă este bine. Șoferul spune că este vorba despre o persoană cu probleme psihice și i-a spus că a ales să stea acolo, pe șosea, pentru că nu-i dă nimeni de mâncare.

Conștient că nu a procedat bine, dar ca să evite o tragedie, bărbatul a decis să-i ofere 10 lei ca să-și cumpere ceva de mâncare.

Doar în felul acesta am convins-o să meargă pe trotuar. Grijă mare, aproape de stația de metrou 1 Mai, a transmis Răzvan A. pe „Info Trafic Bucuresti si Ilfov”.

Mai mulți șoferi au recunoscut-o: „Se aruncă în fața mașinii!”

În scurt timp, postarea șoferului a strâns mai multe comentarii. Mai mulți conducători auto din București o recunosc pe femeie și trag și ei un semnal de alarmă.

Lăsăm, mai jos, câteva comentarii:

  • „Grijă mare la ea, practic se aruncă în fața mașinii! Pe Calea Griviței și Ion Mihalache.”, transmite Cătă G.
  • „Este cunoscută pentru aceste „Scheme”. Poliția nu îi face nimic, este un real pericol…”, spune Șerban A.
  • „Îi întâlnim adesea pe străzi…extrem de complicate situațiile de a le gestiona. ATENȚIA este singura soluție!”, spune Grigore C.

Un alt internaut este de părere că această persoană a învățat „o nouă schemă de făcut bani”, iar autorul postării i-a răspuns:

Femeia asta chiar are probleme psihice. Mi-e greu să cred că poate să presteze ceva. Am interacționat cu ea (…)

Cea mai bună soluție este apelul la 112

În astfel de cazuri, cea mai bună soluție este un apel la numărul unic pentru urgențe 112, unde putem cere ajutor pentru persoanele care se află în dificultate, care își pot pune în pericol viața sau, în cazuri mai grave, poate chiar să pună în pericol și viața altor oameni.

Anul trecut, Libertatea amintea date îngrijorătoare: conform informațiilor transmise de STS, 30.680 de apeluri la 112 au fost încadrate, numai în anul 2021, ca „bolnav psihic agresiv”. În medie, vorbim despre aproape 85 de astfel de apeluri pe zi.

Cookies