Un șofer a intrat cu duba într-un parc din București ca să scape de canicula de-afară. A lăsat-o parcată la umbra unui copac, chiar pe spațiul verde

12 iul. 2023
4168 afișări
Un șofer a intrat cu duba într-un parc din București ca să scape de canicula de-afară. A lăsat-o parcată la umbra unui copac, chiar pe spațiul verde
Un șofer a intrat cu duba într-un parc din București ca să scape de canicula de-afară. A lăsat-o parcată la umbra unui copac, chiar pe spațiul verde. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer și-a parcat dubița la umbră, pe un spațiu verde din Parcul Bordei. O bucureșteancă l-a prins și l-a postat pe Facebook.

„Nu suporta canincula!”

Într-adevăr, zilele acestea au fost unele destul de caniculare în București, dar asta nu reprezintă o scuză pentru șoferul care și-a lăsat duba parcată pe un spațiu verde din Parcul Bordei, la umbra unui copac.

Prin parcarea sa neregulamentară, șoferul a ocupat o bună bucată din spațiul verde.

Nu a durat mult până o bucureșteancă a venit și a observat. Femeia a fotografiat parcarea ilegală și a postat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, acolo unde a fost văzută de câțiva internauți.

În descrierea postării, bucureșteanca a scris următoarele:

Pentru că mașina trebuie să stea în parc, la umbra, pe spațiul verde din Parcul Bordei.” – M. O.
Parcul Bordei se află în București, pe malul lacului Floreasca, în Sectorul 1.
Unul dintre internauții care a văzut postarea s-a amuzat pe seama șoferului și a adăugat un comentariu la postare, spunând că din cauza caniculei a parcat șoferul astfel:
Nu a suportat canincula.” – P. Ș.
Bucureșteanca nu a spus dacă a alertat sau nu autoritățile sau dacă șoferul respectiv și-a mutat autovehiculul din parc.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează pe spațiul verde

Din cauza aglomerației și a numărului mare de mașini din Capitală, mulți șoferi aleg să parcheze neregulamentar în locuri precum trotuare, spații verzi, intersecții și așa mai departe, fără a lua în calcul consecințele.

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Șoferii care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Conform Antena 3 CNN, în 2023, punctul de amendă valorează 145 lei. În cazul în care, un șofer este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, șoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies