VIDEO | Un șofer a fost filmat în timp ce forțează și rupe bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată. CFR Infrastructură: Imaginile au fost transmise reprezentanților poliției

24 aug. 2023
348 afișări
VIDEO | Un șofer a fost filmat în timp ce forțează și rupe bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată. CFR Infrastructură: Imaginile au fost transmise reprezentanților poliției
VIDEO | Un șofer a fost filmat în timp ce forțează și rupe bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată. CFR Infrastructură: Imaginile au fost transmise reprezentanților poliției | Sursă foto: Facebook-CFR Infrastructura

Un șofer teribilist a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce trecea în viteză peste calea ferată de la Brazi, și rupe bariera instalată în zonă. Respectivul nu a ținut cont de faptul că barierele se coborau, alegând să nu oprească.

Un șofer a fost surprins în timp ce forțează și rupe bariera ce trecere la nivel cu calea ferată

Incidentul a avut loc joi, 24 august 2023, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Brazi. Imaginile au fost publicate pe contul de Facebook CFR Infrastructură. Cel aflat la volan nu a ținut cont de semnalele luminoase sau de faptul că barierele se aflau în coborâre.

Șoferul a ales să își continue deplasarea, chiar înainte de trecerea trenului RE 10065, rupând astfel una dintre bariere. Iată mesajul transmis de CFR Infrastructură:

București, 24 august 2023

📢 ȘOFER INCONȘTIENT – spulberă BARIERA de la BRAZI, înainte de trecerea trenului RE 10065!!!!

Conducătorul autoturismului din imagini ignoră nu doar semnalele acustice și luminoase, dar și barierele care sunt în curs de coborâre, manevră inconștientă care a provocat, pe de o parte, nefuncționarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel, situată la km 49+900, iar pe de altă parte prelungirea timpilor de circulație ai trenului RE 10065, care a redus viteza de circulație pentru tranzitarea pasajului, în condiții de siguranță.

Menționăm faptul că această trecere la nivel este situată pe linia de cale ferată BRAZI – CRIVINA, unde viteza maximă de circulație a trenurilor este de 140 km/h!!!!

Poliția a fost anunțată

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi au fost transmise către poliție. Astfel că, la acest moment se încearcă identificarea persoane care le afla la volanul respectivei mașini.

CFR SA va sprijini în continuare acțiunile Poliției Rutiere în vederea identificării conducătorilor auto, care încalcă în mod voit regulile de circulație prevăzute de CODUL RUTIER, prin monitorizarea traficului la trecerile la nivel și transmiterea tuturor imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, astfel încât împreună să contribuim la reducerea numărului de accidente/incidente rutiere la TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ!

Conducătorii sunt rugați să nu execute astfel de manevre, deoarece:

  • Viața șoferului, dar i a celor aflați în mașină poate fi pusă în pericol,
  • Viețile celorlalți participanți la trafic sunt puse în pericol,
  • Astfel de manevre pot duce la întârzieri ale trenurilor,
  • Astfel de manevre produc pagube materiale sistemului feroviar.

Atunci când barierele de trecere la nivel cu calea ferată se află în coborâre, șoferii au obligația de opri vehiculele.

Cookies