BAZAR

Un sibian a câştigat Marele Premiu al Municipiului Bucureşti

Clubul de Echitaţie Equestria, împreună cu Federaţia Ecvestră Română, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, au organizat, după patru ani de absenţă, concursul Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, competiţie binecunoscută în rândul iubitorilor de echitaţie.

În perioada 22-25 septembrie 2011, 30 de călăreţi de la circa 15 cluburi de echitaţie atât din Capitală, cât şi din restul ţării, s-au înscris în cursa pentru “Marele Premiu al Municipiului Bucureşti”. Câştigătorul competiţiei de sărituri peste obstacole a fost Radu Ilioi de la clubul CSM Sibiu, cu armăsarul Anareno.

Premiile puse în joc la această competiţie, în valoare de 26.000 lei, au atras la start 30 de călăreţi de la cluburi de echitaţie din Capitală şi din ţară.

Participanţii au trecut prin mai multe probe de obstacole, începând de la 80 cm şi ajungând până la 140 cm, pentru a intra în posesia Marelui Premiu al Bucureştiului.

Cea mai spectaculoasă probă, Cupa Bucureştiului, s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă, când au avut loc cele două manşe ale acestei etape. Manşa 1 şi prima probă pentru Marele Premiu al Municipiului Bucureşti a presupus saltul peste obstacole de 130 cm, iar călăreţii care nu au dat jos niciun obstacol s-au calificat pentru repriza secundă. Manşa a doua a presupus saltul peste obstacole la 140 cm, dar a fost luat în considerare şi timpul realizat.

Sâmbătă a avut loc ultima probă de 140 cm cu baraj de 150 cm.

”Încercăm, cu fiecare concurs organizat de clubul nostru, să popularizăm acest sport şi să-l prezentăm la cel mai înalt nivel şi sperăm ca de anul viitor să ne înscriem şi în circuitul internaţional. Prin aceste iniţiative dorim să creăm un public avizat, educat, care să înceapă să iubească acest sport şi să îl susţină”, a declarat Dr. Ozana Moraru, unul dintre proprietarii Clubului Equestria, într-un comunicat remis B365.ro.

Invitat la eveniment, ca să decerneze Cupa Municipiului Bucureşti, în calitate de preşedinte de onoare al concursului, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu s-a prezentat la această competiţie.

Spectacolul a fost deschis publicului larg, iar accesul la eveniment a fost liber.

Competiţia s-a desfăşurat la Baza Hipică “Equestria” din satul Tâncăbeşti, str Hipodromului FN, comuna Snagov.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button