Un sector din București a început să monteze limitatoare de viteză din asfalt pe străzile secundare. Mai ieftine și mai durabile decât cele de cauciuc

12 oct. 2021
4502 afișări
Un sector din București a început să monteze limitatoare de viteză din asfalt pe străzile secundare. Mai ieftine și mai durabile decât cele de cauciuc
Un sector din București a început să monteze limitatoare de viteză din asfalt pe străzile secundare. Mai ieftine și mai durabile decât cele de cauciuc sursa foto: Primăria S1

Sectorul 1 din București a început să monteze limitatoare de viteză din asfalt pe străzile secundare, în special în apropierea școlilor pentru a spori siguranța în trafic. Practic, este vorba de un proiect pilot, ce urmează să fie implementat la scară mai largă. Mai mult, acestea sunt confecționate direct din asfalt și vopsite, pe motiv că sunt mai ieftine și mai durabile decât cele de cauciuc.

De acum înainte ar fi bine să încetiniți serios atunci când circulați pe străzile secundare din Sectorul 1 deoarece au fost montate limitatoare de viteză construite direct din asfalt și vopsite.

Limitatoare de viteză construite din asfalt și vopsite în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 începe lucrările de montare a unor limitări de viteză construite din mixtură asfaltică în detrimentul celor din plastic care se deteriorau mai repede sau erau desfăcute de șoferi. Mai mult, acestea sunt pur și simplu vopsite apoi, să atragă atenția. Momentan este vorba de un program pilot prin care au fost montante până acum limitatoare pe șase străzi, toate cu acordul Brigăzii Rutiere a Capitalei, în special în zona școlilor și a zonelor unde șoferii trebuie să limiteze viteza pentru a evita accidentarea pietonilor.

Anunțul Primăriei Sectorului 1 privind montarea acestor limitări de viteză pentru șoferi

Program pilot pentru montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică, anunță Primăria S1, condusă de Clotilde Armand, într-o informare pe Facebook. Se pare că lucrările sunt executate de ADP Sector 1 și cuprind o gamă mai largă de acțiuni. Alături de aceste limitatoare mai sunt montate indicatoare rutiere și chiar stâlpișori care să împiedice ajungerea mașinilor pe trotuare.

Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1 a demarat un proiect pilot pentru montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică pe străzile secundare. Aceste limitatoare de viteză din mixtură asfaltică au o durată de exploatare mai mare față de cele din cauciuc și, de asemenea, sunt mai puțin costisitoare.

Ele se vor regăsi pe sectoarele de drum unde viteza de circulație a vehiculelor este limitată și, în special, în zona școlilor. Scopul montării acestor limitatoare este de a obliga șoferii să reducă viteza în zonele care prezintă risc de accidente pentru pietoni. Primele limitatoare de viteză din mixtură asfaltică au fost deja montate pe șase străzi, anunță Primăria condusă de Clotilde Armand.

Lucrări pentru îmbunătățirea siguranței pietonilor din Sectorul 1

De asemenea, mai sunt executate și alte lucrări, după ce luna trecută au fost modificate mai multe străzi cu sens unic din sector. De asemenea, toate lucrările beneficiază de avize din partea Comisiei Tehnice a Capitalei și din partea Brigăzii Rutiere.

„Totodată, pentru a spori siguranța șoferilor și a pietonilor, reprezentanții ADP Sector 1 montează indicatoare rutiere, limitatoare de viteză și stâlpișori care împiedică accesul autoturismelor pe trotuar. Este important de știut faptul că montarea acestora se face doar după obținerea avizelor din partea Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București și a Brigăzii Rutiere”, mai anunță autoritățile privind acțiunile întreprinse de ADP S1.

Mulți locuitori ai sectorului au apreciat inițiativa și chiar au venit cu nume de străzi unde este nevoie de astfel de instalații care să limiteze viteza. Totuși, au fost și nemulțumiți care nu au apreciat măsura.

Cookies