ARHIVA B365

Un secretar al Camerei Deputaţilor, achitat de Curtea Supremă, într-un dosar de furturi auto

In acest dosar, in care Diaconu a fost acuzat referitor la incalcari ale Legii vamale, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, in 9 mai, achitarea acestuia, la aproape zece ani de la trimiterea in judecata, relateaza Mediafax.

Instanta a stabilit, astfel, achitarea deputatului pentru fapta de „asociere in vederea savarsirii de infractiuni” din vechiul Cod penal, pe motiv ca aceasta „nu este prevazuta de legea penala (in vigoare – n.r.)”, si a incetat procesul penal pe numele acestuia pentru sase fapte de favorizarea infractorului, in cazul carora s-a indeplinit termenul de prescriptie.

Toti ceilalti inculpati judecati alaturi de Diaconu au fost, si ei, achitati, insa decizia nu este definitiva si poate fi contestata de procurori la un complet de cinci judecatori de la aceeasi instanta.

In acest dosar, Diaconu este acuzat, alaturi de Atilla Budritan si Ioan Soman, ca a favorizat inmatricularea unor autoturisme furate, aduse in tara de Doru Meosu, cunoscut ca fiind dealer de masini.

Inainte de a intra in PP-DD, Adrian Diaconu a fost vicepresedinte PD Timisoara, intre 2003 si 2012.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button