ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Un scurtcircuit a înghețat traficul între Foișorul de Foc și Universitate

Traficul din București a paralizat în această dimineață în Centru.

Cauza: avarie la rețeaua electrică a STB

Mai exact, traficul a paralizat în această dimineață între Foișorul de Foc și Universitate, din cauza unei avarii la rețeaua electrică a Societății de Transport București (STB). Zeci de trolee au rămas oprite pe sensul dinspre Universitate, potrivit unei postări publicate pe pagina de Twitter a companiei de transport.

STB mai anunță că intervine pentru repararea unei linii electrice rupte: Liniile 55, 66, 70 și 90 – blocate. Cauza: întreruperea tensiunii în rețeaua de alimentare, pentru remedierea avariei de la Foișorul de Foc.”

Ulterior, STB a publicat că avariile au fost remediate, iar acum „linia 14 funcționează normal la Foișorul de Foc.” Timpul de  blocare a fost de 40 de minute, între 06:50 și 07:30, conform unui al tweet al companiei.

STB pune în circulație 130 de autobuze hibrid

Reamintim că Societatea de Transport București (STB) a anunțat, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de socializare, că ultima tranșă din cele 130 de autobuze Mercedes Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Capitalei a fost recepționate.

Potrivit STB, autovehiculele vor intra în circulație începând din 1 decembrie. Acestea vor circula pe linia 205, urmând a fi distribuite și pe liniile 301 și 304. În prezent, autobuzele circulă şi pe liniile: 131, 105, 178, 133, 123 şi 605.

„Suntem bucuroși că am reușit să intrăm în posesia tuturor vehiculelor, chiar mai devreme decât era prevăzut în graficul de livrare. Astfel, punem la dispoziția călătorilor mijloace de transport moderne și performante, pe unele dintre cele mai importante și aglomerate linii din București.”, a declarat directorul STB SA – Mihai Petcu.

„Vehiculele recepționate vor circula, din data de 1 decembrie 2020, pe linia 205, urmând a fi distribuite și pe traseele liniilor 301 și 304. În prezent, autobuzele circulă și pe liniile: 131, 105, 178, 133, 123 și 605.

Printre dotările acestor vehicule, menționăm faptul că sunt prevăzute cu funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, au instalaţie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Prin achiziția celor 130 de autobuze Mercedes Citaro Hybrid, Societatea de Transport București STB SA reînnoiește parcul auto și ajută la modernizarea transportului public”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button