Un român, prieten cu unul dintre autorii atacului de la Paris, a povestit cum a fost amenințat VIDEO

de:
06 dec. 2015
0 Afișari
Un român, prieten cu unul dintre autorii atacului de la Paris, a povestit cum a fost amenințat VIDEO

Aron, fost prieten cu Brahim Abdeslam, care şi-a detonat vesta cu explozibili la un restaurant de pe bulevardul Voltaire din Paris, a declarat vineri că este în stare de şoc, relatează site-ul de ştiri 7sur7.be, citat de mediafax.ro.

Aron nu reuşeşte să îşi explice radicalizarea bruscă a unui om pe care îl cunoştea de şase luni şi care între timp îi devenise coleg de serviciu.

În pofida unei relaţii reci, cei doi au fost apropiaţi până în ziua în care Brahim a dispărut pentru două luni, „august şi septembrie”, a precizat Aron pentru cotidianul belgian Derniere Heure. La întoarcere, „nu mai era acelaşi”, îşi aminteşte românul.

„Eşti un necredicnios, ţigan de rahat”, i-a spus Brahim Abdeslam lui Aron, când l-a întrebat despre presupusa sa călătorie în Maroc. „Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România”, a adăugat el.

El a povestit pentru televiziunea belgiană RTL cum a decurs ultima sa întâlnire cu Brahim, cu câteva zile înaintea atentatului de la Paris. „A venit la mine şi mi-a spus: Îmi pare rău, nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa”.

„Brahim, ăsta nu eşti tu, nu eşti persoana pe care o cunoşteam”, i-a spus Aron, care afirmă că Abdeslam a recunoscut acest lucru. Înaintea presupusei călătorii în Maroc, Aron a primit un cadou ciudat de la prietenul său, o fiolă de parfum. „Toată viaţa îţi va aminti de mine”, i-a spus Brahim lui Aron.


Attentats de Paris: témoignage d’un ami de Brahim Adbeslam

Cookies