Un român care a intrat în Cartea Recordurilor a traversat Canalul Mânecii înot

de:
01 iul. 2015
0 Afișari
Un român care a intrat în Cartea Recordurilor a traversat Canalul Mânecii înot

Miercuri la prânz, Andrei Roşu, în vârstă de 39 de ani, a încheiat cursa Enduroman Arch to Arc, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă.

Andrei Roşu este primul român care termină Triatlonul Enduroman Arch to Arc şi cel de-al 16-lea sportiv care încheie această competiţie în ultimii 14 ani.

Roşu a alergat, duminică, de la Londra Marble Arch la Dover, o distanţă de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute, apoi a înotat de la Dover la Calais, aproximativ 40 de kilometri, în 21 de ore, marţi atingând ţărmul francez după ce a traversat Canalul Mânecii. Ultima probă a cursei, dintre Calais şi Arcul de Triumf din Paris, de circa 300 de kilometri a fost parcursă de Andrei Roşu pe bicicletă, scrie antena3.ro.

Andrei Roşu s-a înscris în competiţie alegând să contribuie astfel la strâgerea de fonduri pentru îngrijirea copiilor şi adulţilor cu boli incurabile prin intermediul fundaţiei Hospice Casa Speranţei. Banii rezultaţi din strângerea de fonduri vor fi distribuiţi integral îngrijirii bolnavilor, costurile participării lui Andrei Roşu la triatlon fiind acoperite de sponsori.

Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu a intrat în 2012 în Cartea Recordurilor, după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Cookies