Un român a primit o inimă artificială, pe care o poate încărca la priză sau la mașină

de:
27 nov. 2015
4 Afișari
Un român a primit o inimă artificială, pe care o poate încărca la priză sau la mașină
Interventia s-a facut la Institutul CC Iliescu din Bucuresti si a costat 80.000 de euro, suma fiind acoperita de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, informeaza  .

Pacientul in varsta de 65 de ani se poate lauda ca a primit o noua viata. In 2006 a fost diagnosticat cu insuficienta cardiaca terminala si pentru el era un mare efort si sa se dea jos din pat. Anul trecut, 7 luni a stat internat in spital, ca sa poata supravietui. Sansa lui a fost un dispozitiv care i-a fost implantat si care a preluat functia cordului bolnav.

Prof. dr. Vlad Iliescu, seful secției de Chirurgie Cardiovasculara a explicat cum funcționează dispozitivul:

„El functioneaza ca o pompa, se implanteaza la varful ventricolului stang , de unde isi ia sangele, sangele trece din popma este dus in aorta si apoi in tot organism in circulatia sistemica pompa e alimentata printr o baterie, cu care e facuta legatura, care iese prin piele cu tub iar bateriile puse intr-o geanta centura in afara pacientului.”, a spus acesta.

„Ma simt foarte bine, merg pe culoar, ma plimb, m-am invatat sa schimb baterii, nu se pune problema ca si cum as avea de ani de zile.Am instructiuni de la domnul doctor sa-mi intre tot timpul in minte sa am bateriIle incarcate.”, a povestit pacientul.

Dispozitivul are doua baterii, cu o autonomie de 24 de ore, iar pacientul poate conecta dispozitivul la orice priza si chiar la incarcatorul de masina.

 
Cookies