ȘTIRI

Românul găsit mort în toaleta unui avion ar fi un milionar fugit din ţară după probleme cu legea

„Avianca anunţă cu regret că un pasager român a fost găsit mort la bordul zborului LR 697 operat astăzi (miercuri) de către filiala sa LACSA pe ruta Bogota-San Jose”, a anunţat compania columbiană într-un comunicat, conform Gandul.info.

Zborul comercial a decolat de la Bogota la ora locală 8.01 (16.31, ora României) şi a sosit la San Jose la ora locală 9.05 (18.05, ora României).

Presa locala speculeaza ca acesta s-ar fi sinucis pentru ca ar fi avut probleme cu justitia. Noticias RCN, care citeaza cotidianul Costa Rica Hoy, arata ca romanul care s-a sinucis in toaleta avionului se numeste Costel Comana si are 53 de ani.

Numele Costel Comana coincide cu cel al unuia dintre cei mai bogati romani, fugit din tara in urma problemelor cu justitia.

Asociatul său de la Regiotrans, Ganea Iorgu, a fost reținut pe 19 februarie, apoi arestat preventiv. Procurorii DNA aveau informații că Ganea Iorgu urma să fugă în Brazilia și de aceea au intervenit. De altfel, anchetatorii îl știau pe Costel Comana tot în Brazilia.

Patronii Regiotrans erau suspectați că ar fi oferit mită unor responsabili din CFR și Ministerul Transporturilor, pentru a obține subvenții ilegale, pentru compania lor care efectua transport de călători, în regim privat, pe calea ferată, informează libertatea.ro.

De altfel, în cauză a fost arestată și o șefă de serviciu din cadrul CFR, dar sunt suspectate și alte personae din Ministerul Transporturilor.

Regiotrans este controlata de doi afaceristi: Costel Comana si Iorgu Ganea. Potrivit „Top 300 Capital – Cei mai bogati romani”, acestia ocupa locurile 178 si 179, avand fiecare o avere estimata la 30-32 de milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button