ARHIVA B365

Un român a fost diagnosticat cu MALARIE, după ce s-a întors din Africa

Cadrele medicale l-au indrumat catre Sectia de Boli Infectioase, iar de aici s-a dispus transferarea sa la un spital din Capitala, care trateaza bolile tropicale, potrivit realitatea.net.

„S-a prezentat la spital un pacient care a revenit in tara in luna mai din Guineea Ecuatoriala. Cât a stat acolo si a lucrat a avut accese de malarie, fiind confirmat cu aceasta boala, iar acum s-a prezentat cu o recidiva. El a fost transferat la un spital din Bucuresti”, a declarat asist. Geanina Pricopi, director de ingrijiri la Spitalul Judetean Bacau.

Imediat a fost anuntata si Directia de Sanatate Publica Bacau. Acesta este al doilea bolnav cu malarie care ajunge in grija medicilor bucuresteni in doar câteva zile. Un ploiestean, suspectat initial de Ebola, a fost confirmat ca bolnav de malarie. Si acesta s-a intors recent din Nigeria, acolo unde a lucrat ca inginer. Autoritatile sanitare au anuntat ca, anual, in România sunt inregistrate circa 15 cazuri de malarie, la persoane care calatoresc sau lucreaza in zone de risc.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button