Un restaurant italian din Sectorul 4 a fost închis temporar de ANPC. Ce nereguli au fost găsite în bucătăria localului din București

31 mart. 2023
5677 afișări
Un restaurant italian din Sectorul 4 a fost închis temporar de ANPC. Ce nereguli au fost găsite în bucătăria localului din București
Un restaurant italian din Sectorul 4 a fost închis temporar de ANPC. Ce nereguli au fost găsite în bucătăria localului din București | Sursă foto: Freepik.com

Un restaurant italian aflat în Sectorul 4 al Capitalei a fost închis și amendat de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în urma unor controale ce au avut loc la respectiva unitate.  Comisarii au descoperit mai multe nereguli care au dus la aplicarea sancțiunilor.

Controale și amenzi, la un restaurant italian din Sectorul 4

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a desfășurat în zilele trecute o acțiune de control la operatorul economic To Go Pronto e Via SRL.

Respectivul operatorul prestează activități în domeniul alimentației publice, având sediul în Sectorul 4 din București, conform Antena 3 CNN. Acțiune de control a avut loc în urma undei sesizări făcute către CPCMB.

Pentru neregulile ce au fost constatate de către comisari în cardul localului s-a aplicat o amendă în valoare de 7.000 de lei, iar produsele neconforme au fost oprite de la comercializare.

Pe lângă sancțiunea contravențională, ANPC a dispus și închiderea temporară a activității, până la remedierea problemelor.

Ce nereguli au găsit comisarii

Au fost transmise și neregulile principale descoperite în respectivul restaurant în urma controlului efectuate de către comisari. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

  • Folosirea unor materii prime/semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare și fără data limită de consum,
  • Folosirea unor agregate frigorifice deteriorate și neigienizate, cu grătare cu vopsea exfoliată, ventilație ce prezenta depuneri de praf și impurități, chedere depreciate,
  • Folosirea unor vase de bucătărie cu arsuri și aspect de uzură, precum și a unor ustensile de bucătărie neprofesionale,
  • Lipsa menționării ingredientelor cu potențial alergen și a valorilor nutriționale,
  • Lipsă verificării metrologice a cântarului din unitate
  • Desfășurarea activității într-un spațiu deteriorate (tavan cu infiltrații și placi lipsă, pereți cu bucăți de faianță spartă)
  • Depozitarea pastelor deja fierte în agregatul frigorific
  • Colectarea reziduală în coșuri fără capac.
Cookies